Deze website maakt gebruik van cookies.

HACCP-beginselen voor de horeca

Podia en festivals werken vrijwel zonder uitzondering met levensmiddelen. Hygiënisch werken, meestal voedselveilig werken genoemd, is daarbij noodzakelijk en vanzelfsprekend. Daarvoor is via Europese regelgeving een uitgebreide norm opgesteld die geldt voor alle levensmiddelenbedrijven: de HACCP. De betekenis van deze internationale richtlijnen is opgenomen in de Hygiënecode voor de horeca.

De Hygiënecode voor de horeca is gebaseerd op Europese wetgeving. Deze wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. Het bedrijfschap Horeca en Catering heeft de HACCP-beginselen uitgewerkt in deze hygiënecode. U voldoet aan de wetgeving als u werkt volgens de onderdelen die voor u van toepassing zijn. 

Hygiënecode

Sinds 1 september 2014 is Koninklijke Horeca Nederland de codehouder van de Hygiënecode voor de horeca. Het codehouderschap heeft KHN overgenomen van het bedrijfschap Horeca en Catering. KHN verzorgt de informatieverstrekking rondom de hygiënecode naar de horecabranche.

Leden die lid zijn bij de KHN kunnen deze hier bestellen.

De hygiënecode is ook bij het VNPF-bureau verkrijgbaar, neem contact ons op.

 

Algemene informatie over de HACCP is te vinden op de website van de NVWA.


Gerelateerd nieuws

Meer