Deze website maakt gebruik van cookies.

Personeel & Organisatie

 • Code Culturele Diversiteit

  In het regeerakkoord staat in de cultuur-paragraaf als vijfde punt: Gesubsidieerde culturele instellingen hanteren de Code culturele diversiteit (CCD). Deze Code is in opdracht van voormalig minister van OCW Ronald Plasterk door de culturele sector zelf ontwikkeld en in april 2011 gelanceerd. 

 • Governance Code Cultuur

  Governance gaat over de wijze waarop er bestuurd wordt, er toezicht plaatsvindt op de organisatie en hoe de gedragscode binnen een organisatie gehanteerd wordt. In het geval van ondernemingen en non-profitorganisaties is governance gerelateerd aan consistent management, samenhangt beleid, processen en beslissingsrechten die horen bij een bepaalde bevoegdheid. Governance codes en wetten die voor de culturele sector van belang zijn, zijn de Code Cultural Governance, de beperking op het aantal commissariaten en de Code Culturele Diversiteit. 

 • Personeelszaken en Arbeidsmarkt

 • Vrijwilligers

  Veel van de VNPF-leden werken met vrijwilligers. In dit dossier een overzicht van de wet en regelgeving omtrent vrijwilligers. 

 • Werkgeverszaken

 • ARCHIEF: Maatschappelijke stage biedt podiumkunsten kansen

  [Update 2014: Dit dossier en onderwerp is reeds afgesloten.]

  Aankomend schooljaar gaan 195.000 middelbare scholieren op zoek naar een inspirerende 'maatschappelijke' stageplaats. Deze is vanaf 2011 verplicht voor alle leerlingen van het voorgezet onderwijs. Van deze enorme toestroom kunnen podiumkunsten de vruchten plukken. Het boekje ‘De toekomst in huis’ biedt handige tips voor het organiseren van een stageplek. Voor scholieren die stage komen lopen, is de brochure BackSTAGE ontwikkeld.