Deze website maakt gebruik van cookies.

Zilveren Kruis collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor alle VNPF-leden. Deze zorgverzekering is beschikbaar voor alle medewerkers, inclusief vrijwilligers, zzp'ers, uitzendkrachten, payrollers en gezinsleden. Per 2020 bedraagt de korting 5% op de basisverzekering en 12,5% op alle aanvullende verzekeringen. De korting op de basisverzekering is de wettelijk maximale toegestane korting.

 

Wettelijk maximale korting van 10% naar 5% per 2020
Per 2020 mogen verzekeraars minder korting geven op de premie van een collectieve zorgverzekering. Die korting is in 2019 nog maximaal 10%, maar wordt per 2020 maximaal 5%, zo maakte minister Bruins voor Medische Zorg in juni 2019 bekend.
 

Heb jij al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis?
Check even of je al wel gebruik maakt van de korting waar je recht op hebt. Want dan is één telefoontje naar Zilveren Kruis (071-7510052) namelijk genoeg om vanaf 1 januari 2020 alsnog van de korting gebruik te maken!
 

Direct aanmelden
Door de naam van je werkgever ofwel VNPF ofwel collectiviteitsnummer 207046217 in te voeren op  www.zk.nl/collectiviteitzoeker kom je terecht op een voor de VNPF gepersonaliseerde webpagina met de volgende mogelijkheden:

 • Eenvoudig premie berekenen;
 • Inzage in pakketten en voorwaarden;
 • Direct een zorgpolis afsluiten.


Premies in 2020
De premies voor 2020 zijn inmiddels bekend: De premies voor 2020 zijn inmiddels bekend. Zilveren Kruis biedt de basisverzekering (inclusief korting) vanaf € 110,15 per maand, een aanvullende verzekering vanaf € 2,19 per maand en een tandartsverzekering vanaf € 6,78 per maand. Kijk hier voor alle premies 2020. VNPF-leden ontvangen hierover ook een email met alle informatie.


Polis in 2020
De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in de basisverzekering zit, zoals bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Per 2020 wordt de basisverzekering uitgebreid met o.a. een logeervergoeding en betere toegang tot medicijnen.  Kijk hier voor alle veranderingen voor de vergoedingen in 2020 en download hier de Vergoedingenwijzer 2020

Extra vergoedingen in 2020
Bij de aanvullende verzekeringen krijgen verzekerden (afhankelijk van het gekozen pakket) onder het VNPF-collectiviteitsnummer (207046217) in 2020 ook extra vergoedingen voor veel voorkomende risico's in onze sector. Kijk hier voor een overzicht.


Handig: de Zorgverkenner van Zilveren Kruis
Waar kan ik terecht? Ben ik sneller aan de beurt in een ander ziekenhuis? Wat krijg ik vergoed? Wat betaal ik zelf? De Zorgverkenner helpt je bij deze vragen.

Zorgcoach van Zilveren Kruis
De persoonlijke Zorgcoach van Zilveren Kruis helpt je bij het vinden van de juiste zorg. Met één telefoontje krijg je antwoord op vragen, zoals:  Naar welk ziekenhuis kan ik het beste gaan?  Hoe vraag ik thuiszorg aan voor mijn moeder?  Hoe kom ik sneller aan de beurt bij een medisch specialist?


Waarom deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering?

 • De collectieve zorgverzekering kost de werkgever niets en is een goede aanvulling op de arbeidsvoorwaarden van de organisatie
 • Bespaar veel geld met de hoge en aantrekkelijke collectiviteitskorting op de basis- én de aanvullende verzekering
 • Extra vergoedingen voor hoofdverzekerden op de polis
 • Laat ook je gezinsleden meeprofiteren
 • Gratis overstapservice
 • Vergoeding makkelijk en binnen 3 werkdagen uitbetaald als je zorgkosten declareert via Mijn Zilveren Kruis of de mobiele app
 • Met de Keuzehulp vind je in 3 stappen een passende verzekering
 • Met de online Zorgverkenner krijg je snel antwoord op vragen zoals waar je terecht kunt en wat je vergoed krijgt
 • De persoonlijke Zorgcoach van Zilveren Kruis helpt met medisch advies


Online je zaken regelen
In Mijn Zilveren Kruis is het mogelijk om 24 uur per dag eenvoudig en veilig de zaken online te regelen. Werknemers kunnen eenvoudig inloggen met hun DigiD.  Hier kunnen 24 uur per dag alle verzekeringszaken bekeken en gewijzigd worden.

De Zilveren Kruis-app is flink vernieuwd en geeft een overzicht van zorgkosten, openstaande rekeningen, betalingen, berichten en declaraties van de afgelopen 3 maanden. Nota's betalen en ook declareren via de app is erg gemakkelijk en je hebt in 3 dagen het geld op je rekening.


Communicatie aan alle medewerkers van jouw podium/festival

 • Email: Om al je medewerkers te informeren over deze mogelijkheid, verzoeken we je deze informatie zo snel mogelijk per email binnen je organisatie te verspreiden.
 • Poster: Om je medewerkers te informeren kun je ook hier een poster downloaden, die je zelf kunt uitprinten en ophangen in personeelsruimtes.


Heb je nog vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met Zilveren Kruis via 071-7510052 of via Whatsapp via telefoonnummer 06-83601805 onder vermelding van VNPF of collectiviteitsnummer 207046217.