Deze website maakt gebruik van cookies.

Amsterdam verplicht festivalorganisatoren gratis water te schenken

02-09-2014 | Bron: Entertainment Business

Om eind dit jaar een vergunning te krijgen voor een event in Amsterdam moeten organisatoren toestaan dat bezoekers hun flesjes of bekers gratis mogen bijvullen met water. 

Het Parool meldt dat in het nieuwe festivalseizoen iedere bezoeker toegang moet krijgen tot gratis kraanwater. VVD-gemeenteraadslid Daniël van Ree diende in juni vragen in na klachten van bezoekers. Op veel Amsterdamse festivals zou het niet mogelijk zijn om lege flesjes bij te vullen met water. Zo zou bijvoorbeeld bij Amsterdam Open Air dit tegengehouden zijn door de beveiliging.

Daar gaat verandering in komen. Organisatoren die niet voor gratis kraanwater zorgen krijgen geen vergunning in de hoofdstad. Op het verzoek van de VVD laat de gemeente in het Draaiboek Evenementen het voorschift opnemen dat gratis water kan worden bijgevuld.

Festivalorganisator ID&T besloot begin juli al om op zijn festivals gratis kraanwater aan te bieden, te beginnen met Welcome To The Future en Mysteryland. Het doel is om deze service op korte termijn op alle ID&T-evenementen uit te rollen.