Deze website maakt gebruik van cookies.

Bakstenen of inhoud ?

11-02-2015 | Bron: Cultureel Persbureau

Enschede profileert zich als een echte muziekstad, maar de synergie tussen de deelnemende instellingen ontbreekt, aldus het Cuilturteel Persbureau. Dit werd beweert toen ArtEZ hogeschool voor de kunsten besloot de afdeling Jazz & Pop van het conservatorium weg te halen uit Enschede en uitsluitend te blijven aanbieden in Arnhem en Zwolle. 

Gemeentelijke cultuurpolitiek gaat vaak over 'bakstenen'. Men zet een cultuurgebouw neer en bidt/hoopt vervolgens dat daar fantastische dingen gaan gebeuren, waar de gemeenteraad dan weer geen geld voor/macht over heeft.

Neem Enschede. In een raadsvergadering waarin besloten werd middels een lening van 475.000 euro opnieuw in culturele stenen te investeren, ontstond zowaar enige onrust. Nee, niet over die stenen, wel over het plan van ArtEZ hogeschool voor de kunsten om de afdeling Jazz & Pop van het conservatorium weg te halen uit Enschede en uitsluitend te blijven aanbieden in Arnhem en Zwolle. Niet voor het eerst reageerde de gemeenteraad acuut op een krantenbericht en nam een motie aan waarin cultuurwethouder Jeroen Hatenboer (VVD) werd opgeroepen er alles aan te doen om te zorgen dat er niets aan het huidige onderwijsaanbod zou veranderen.

Lees verder op cultureelpersbureau.nl