Deze website maakt gebruik van cookies.

Benoeming leden Raad voor Cultuur

05-07-2014 | Bron: Raad voor Cultuur

Mevrouw drs. M.A. van Hees en de heer O. Gölpinar zijn op voordracht van minister Bussemaker benoemd tot leden van de Raad voor Cultuur voor een periode van 4 jaar. Marijke van Hees wordt lid met ingang van 1 augustus 2014. De benoeming van Özkan Gölpinar gaat per 1 december 2014 in.

Marijke van Hees (1961) was van 2010 tot 2014 wethouder van cultuur, economie & innovatie en middelen te Enschede en werkte als ondernemer, interimmanager en adviseur in de private en publieke sector. Özkan Gölpinar (1968) is sinds 2012 werkzaam als onderzoeker aan de Universiteit van Leiden. Daarvoor werkte hij ond andere als programmamanager bij het Mondriaan Fonds en het Fonds voor de Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst en als adviseur bij het organisatie-adviesbureau Berenschot. Gölpinar is documentairemaker, publicist en schrijver van filmscenario's en toneelstukken. 

 

Mevrouw Van Hees volgt de heer prof. dr. G.W.J. Rooijakkers op. De heer Gölpinar treedt in de plaats van mevrouw dr. C.I.M. Nevejan.