Deze website maakt gebruik van cookies.

Eerste stemronde IJzeren Podiumdieren 2017 gestart

09-11-2017 | Bron: VNPF

De eerste stemronde van de IJzeren Podiumdieren 2017 is geopend. Ook dit jaar kan er weer gestemd worden op het beste podium, festival, directeur, programmeur en marketeer van 2017. VNPF-leden hebben een e-mail ontvangen met de uitnodiging om te stemmen. Laat jouw stem horen! De uitreiking vindt plaats op zaterdag 20 januari 2018.

De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen, die jaarlijks worden uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag, in Groningen. VNPF-leden kunnen stemmen tot en met 21 november op de longlist. Na de eerste stemronde wordt aan de hand van een meeste-stemmen-gelden-principe een shortlist samengesteld met maximaal vier genomineerden per categorie. Ook op de kandidaten op de shortlist kan alleen gestemd worden door VNPF-leden.

Aangepaste criteria
Het samenstellen van de shortlists gaat iets anders dan voorgaande jaren. Het VNPF-bureau verwacht dat er zodoende goed afgewogen wordt genomineerd.

Beste podium en festival 2017
Voor het bepalen van de shortlists voor beste podium en beste festival van 2017 worden zeven criteria/vragen beantwoord. Het antwoord op de zeven vragen mag telkens een ander podium/festival zijn; dit hoeft niet.

Beste directeur, programmeur en marketeer 2017
Voor het bepalen van de shortlist voor beste directeur van 2017 worden drie vragen beantwoord. Ook hiervoor geldt dat er op elke vraag een andere persoon aangedragen mag worden.

De criteria zijn hier te vinden.

IJzeren Eierbal
Er kunnen ook nog steeds rookies genomineerd worden, die kans maken op de IJzeren Eierbal. De winnaar is een jong, gedreven talent en levert een duidelijk positieve bijdrage aan de live-popsector. Iedereen tot 27 jaar kan in aanmerking komen, mits werkzaam in de live-popsector. Dat kunnen medewerkers/vrijwilligers zijn op alle vlakken: horeca, techniek, productie, marketing, secretarieel, financieel, etc. De winnaar wordt gekozen aan de hand van de ingestuurde motivatie. Het insturen van een nominatie en motivatie voor een kandidaat voor de IJzeren Eierbal kan tot en met 1 december, door te mailen naar info@vnpf.nl.