Deze website maakt gebruik van cookies.

eticketbeurs.nl profileert zich als gratis secondary ticketingplatform

01-10-2014 | Bron: Entertainment Business

De onlangs gelanceerde website eticketbeurs.nl richt zich op de koop en verkoop van tweedehands e-tickets. Deze week treedt het naar buiten met kortingsacties op diverse e-tickets.

Wie een ticket wil verkopen op eticketbeurs.nl is gebonden aan regels. Als een evenement nog niet is uitverkocht, mag de verkoper niet meer vragen dan de officiële ticketprijs. Als een evenement is uitverkocht mag er wel meer gevraagd worden dan de officiële ticketprijs. Verkopers uploaden een e-ticket naar de site. Om fraude zo veel mogelijk te voorkomen worden alle aangeboden e-tickets gecontroleerd op echtheid en op dubbele plaatsingen. Het e-ticket wordt zichtbaar op de website. Kopers kunnen het e-ticket betalen via iDEAL, waarna zij direct het gekochte plaatsbewijs ontvangen.

De makers van de site zeggen deze in het leven geroepen te hebben om schimmige handel op verkoopsites als Marktplaats.nl te ondervangen. “Het is niet de eerste website die deze dienst aanbiedt, maar het is wel de eerste die dit kosteloos doet. Geen commissie en geen transactiekosten. Verkopers krijgen het volledige verkoopbedrag op hun rekening gestort, kopers betalen niet meer dan de prijs die vermeld staat op de website.” 

Momenteel is de site gekoppeld aan Facebookgebruikers. Dit betekent dat mensen zonder Facebook-account er vooralsnog niet terecht kunnen voor ticketverkoop. Eticketbeurs.nl is deze week gestart met een mediacampagne, waarbinnen diverse e-tickets voor dancefeesten onder de officiële verkoopprijs worden aangeboden. 

Lees hier meer.