Deze website maakt gebruik van cookies.

IJzeren Podiumdieren 2016 uitgereikt

18-01-2017 | Bron: VNPF | Foto's: Nathan Reinds

Op zaterdagavond 14 januari zijn de IJzeren Podiumdieren 2016 uitgereikt in de Stadsschouwburg Groningen. De prijzen zijn uitgereikt in de categorieën ‘beste marketeer’, ‘beste programmeur’, ‘beste directeur’, ‘beste festival’ en ‘beste podium’. Ook de eerste IJzeren Eierbal is uitgereikt tijdens deze avond. De IJzeren Podiumdieren zijn de belangrijkste vakprijzen in de live-popsector. 

Winnaars zijn:

Beste marketeer:  Bente Bollmann (o.a. Down The Rabbit Hole, Lowlands)
“Het lukt Bollmann al jaren om de verschillende 'merken' die hij bestiert relevant te houden.
Als geen ander bewaakt hij identiteit van verschillende festivals en hij is meester in het vinden van de juiste tone of voice, vanaf het moment dat de campagne start tot aan het verlaten van het festivalterrein.”


Beste programmeur: Robert Meijerink (o.a. Doornroosje, Merleyn, Eurosonic Noorderslag)
“Meijerink is een duizendpoot. Op alle plekken waar hij programmeert, is sprake van een onderscheidend programma en een goede mix tussen zogenaamd ‘gevestigde orde’ en opkomend talent.

Hij is de belichaming van alles wat een goede programmeur in huis moet hebben. Meijerink is bereikbaar, sociaal vaardig, maatschappelijk geëngageerd en vooral gezegend met een goed stel oren!”

Beste directeur: Mano Scherpbier (Burgerweeshuis)
“Scherpbier weet, bouwend aan de toekomst, goed partijen aan elkaar te binden. Hij is zelfreflectief, vlot, vrolijk en open. Scherpbier is bijzonder leergierig en geeft ruimte aan andersdenkenden.”  

Beste festival: Eurosonic Noorderslag (Groningen)

“Dit voor de business essentiële festival is een ongeëvenaarde rendez-vous van professionals, nieuw talent en enthousiast publiek. inmiddels is het een vaste, niet te onderschatten waarde, voor het Nederlandse en Europese live circuit. Het is de kiem en wortel voor menig popartiest.”

Beste podium: TivoliVredenburg (Utrecht)
“TivoliVredenburg heeft een zeer diverse en gewichtige programmering die in 2016 een stevig stempel heeft gedrukt op het programma-aanbod in de popsector. De snelheid waarmee TivoliVredenburg, ondanks alle politieke hobbels, zich op de kaart heeft weten te zetten is bewonderenswaardig. Ze zijn bijzonder sterk in de ontwikkeling van waardevolle indoor festivalconcepten die het podium toonaangevend houden. “

IJzeren Eierbal
Jochem Winterwerp (25) is de winnaar van de allereerste IJzeren Eierbal. Winterwerp is werkzaam als hoofd marketing bij Friendly Fire en kreeg de prijs uitgereikt door Giel Beelen tijdens de avond van de IJzeren Podiumdieren. De IJzeren Eierbal is een nieuwe prijs voor jong (niet ouder dan 27) en veelbelovend talent in de live-popsector.

Achtergrond
De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peer prijzen. De leden van de vereniging brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs.

De uitreiking van de IJzeren Podiumdieren wordt georganiseerd door de VNPF, Eurosonic Noorderslag, de Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen.

De uitreiking wordt mede mogelijk gemaakt door: Kolibrie HRM voor Horeca, Concordia de Keizer, The Mojo Barriers, Jack Daniel’s, Ticketmaster, Boomerang en Friet van Piet.