Deze website maakt gebruik van cookies.

Jos Feijen nieuwe directeur Effenaar

10-12-2014 | Bron: 3voor12

Interim-directeur aangesteld voor transitieperiode van twee jaar.

Jos Feijen (1963) is sinds 1 december officieel de nieuwe directeur van de Effenaar. Hij volgt de in april, vanwege ziekte, vertrokken Appelboom op. Hij heeft sindsdien al de taken van haar als (interim-)directeur opgepakt.

Bijna twee jaar lang was Feijen actief als interim-directeur mede door ziekte van de vorige directrice Marijke Appelboom. Na haar ziekteperiode van anderhalf jaar keerde Appelboom terug in haar functie, maar die terugkeer heeft slechts enkele maanden geduurd. Na ruim 15 jaar vertrok Appelboom in april van dit jaar. Na het vertrek van Appelboom nam Jos Feijen al de taken over voor onbepaalde tijd.

Na een roerige periode is het de bedoeling dat er weer continuïteit komt bij het Eindhovens poppodium. George Siero, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Effenaar over de aanstelling: ‘We hebben rekening te houden met snelle veranderingen in de muziekwereld en de moeilijke (financiële) positie van de Nederlandse poppodia na alle bezuinigingen. Maar ook met een interne organisatie die een verandering ondergaat. We hebben daarom besloten in eerste instantie een directeur te zoeken voor een transitieperiode van twee jaar. We hechten daarbij aan stabiliteit en aan continuïteit in beleid.’ Feijen werd vorig jaar nog rond deze tijd genomineerd voor een IJzeren Podiumdier, voor de categorie ‘beste directeur’.