Deze website maakt gebruik van cookies.

KopieID als geldig alternatief voor indentificatie

24-11-2014 | Bron: Rendement.nl

Poppodia en festival bevinden zich in een branche waar regelmatig klanten gevraagd worden zich te identificeren. Toch wilt u wel graag weten of je klant is wie hij zegt te zijn. Speciaal daarvoor is de app KopieID ontworpen. Accepteer binnen je bedrijf foto’s die met KopieID gemaakt zijn, en u voldoet aan alle eisen.

Is u voor het leveren van een dienst wilt weten met welke klant u te maken heeft, dan lijkt het de makkelijkste oplossing om de klant om een kopietje van zijn identiteitsbewijs te vragen. Dat kunt u dan archiveren, probleem opgelost. Alleen; deze aanpak is niet toegestaan. Mocht iemand de kopietjes bemachtigen, dan bent u bovendien aansprakelijk. Het is dus voor iedereen veiliger als u de identiteitskwestie op een andere manier oplost.

 De overheid heeft hiervoor de app KopieID ontworpen (beschikbaar voor Android, iPhone en Windows Phone). Hiermee kan iemand een foto van zijn identiteitsbewijs maken. Het burgerservicenummer is afgeschermd en de gebruiker kan met een watermerk aangeven dat het om een kopie gaat. U kunt echter nog steeds de identiteit van iemand vaststellen. Accepteer deze manier van identificeren binnen uw bedrijf en u voldoet aan alle eisen.