Deze website maakt gebruik van cookies.

Minister wil geen drugstests op dancefestivals

29-10-2014 | Bron: Entertainment Business

Volgens Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, wordt er met snelle tests op drugs tijdens festivals een 'schijnveiligheid gecreëerd'. Dat is de reden dat zij geen drugstest op dancefestivals wil invoeren.

Het (her)invoeren van drugstests op festivals vindt Schippers 'helemaal geen optie', omdat de tests geen absolute veiligheid kunnen garanderen. Via NU.nl meldt de minister dat een goede test enkel kan worden uitgevoerd in het speciaal daarvoor uitgeruste lab van het Trimbos-instituut.
 
Staatssecretaris van Volksgezondheid, Martin van Rijn, gaat de veiligheid in het uitgaansleven onderzoeken. Schippers wil voorlopig nog geen maatregelen nemen, ze wil eerst de uitkomsten van het onderzoek afwachten. Wel is het volgens Schippers een goed idee om op festivals informatiepunten in te richten. Hier kan de bezoeker voorlichting krijgen over het gebruik van drugs.
 
De reactie van Schippers kwam na vragen van Kamerlid Vera Bergkamp. Het Kamerlid van D66 wilde weten of de minister bereid was tot invoering van drugstests. Dit naar aanleiding van de drie mensen die tijdens Amsterdam Dance Event kwamen te overlijden. Volgens Schippers heeft onderzoek naar de sterfgevallen door het Nederlands Forensisch Instituut uitgewezen dat twee van hen in ieder geval door drugs om het leven zijn gekomen.