Deze website maakt gebruik van cookies.

Nieuwe samenwerking VNPF en Stichting KEES

26-10-2017 | Bron: VNPF

De VNPF en Stichting KEES (de culturele vrijwilligerscentrale van Nederland) zijn een samenwerking gestart. Vanaf heden kun je als aangesloten poppodium of -festival bij KEES terecht voor al je vragen op het gebied van vrijwilligersbeleid en -coördinatie. VNPF-leden krijgen bovendien 20% korting op trainingen op maat.

Naast trainingen op maat organiseert KEES ook (gratis) trainingen voor individuele cultuurvrijwilligers, zoals de tweedelige pro-training  'Draaiboek en locatiemanagement' die op 21 en 28 november plaatsvindt in Utrecht. 

Over KEES

Stichting KEES houdt van cultuur en van alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. Daarom is KEES dagelijks bezig met vrijwilligers-verering. Maar het gaat verder dan bedanken. Als organisatie ben je slim bezig wanneer je vrijwillige inzet serieus neemt. Je hebt veel aan goed opgeleide, gemotiveerde en tevreden vrijwilligers. Daar kan KEES je bij helpen. Dit doet de stichting binnen vier thema's: trainen, werven, adviseren en coördineren. 

VNPF & KEES

Voor vrijwilligers maakt KEES het vrijwilligerswerk nog leuker en leerzamer door o.a. bedankjes weg te geven en trainingen te organiseren. De trainingen zijn lekker praktisch en worden gegeven door enthousiaste professionals uit het culturele werkveld. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld stagemanagement, horeca, gastvrijheid en promotie. Via de VNPF-nieuwsbrief worden podia en festivals op de hoogte gehouden van het actuele (en vaak gratis) aanbod.

Ben je vrijwilligerscoördinator? Wijs je vrijwilligers dan op de KEES-agenda. Hier kunnen individuele vrijwilligers zich inschrijven op trainingen. Voor trainingen op maat ontvangen VNPF leden een korting van 20%.

Aan directies en vrijwilligerscoördinatoren biedt KEES ondersteuning op het gebied van vrijwilligerscoördinatie en -beleid. Ook de VNPF vindt dit belangrijk. Samen met KEES heeft VNPF daarom deze pagina aangemaakt. Deze vullen we met interessante documenten voor vrijwilligerscoördinatoren. Heb je daar nog niet genoeg aan? Vraag dan een gratis KEES-coach aan.

Locatiemanagement & draaiboek

De eerstvolgende training in het open trainingsprogramma van KEES is de pro-training Draaiboek en locatiemanagement. Twee avonden die geschikt zijn voor projectvrijwilligers die meer willen weten over de productiekant van een festival. Ze organiseren zelf of gaan aan de slag als (assistent) locatiemanager. En hoe ga je dan om met leveranciers, publiek, pers, gasten, vrijwilligers en artiesten? Deelnemers leren waar prioriteiten (zouden moeten) liggen en wat hun verantwoordelijkheden zijn. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Meer informatie over KEES vind je op de VNPF ledenvoordeelpagina of op keescultuurvrijwilligers.nl