Deze website maakt gebruik van cookies.

Nominaties IJzeren Eierbal bekend

06-01-2017

Anniek Kamerink (GRAP), Jochem Winterwerp (Friendly Fire) en Thomas Siemonsma (Hedon) zijn genomineerd voor de IJzeren Eierbal. De prijs voor jong talent in de live-muzieksector wordt zaterdag 14 januari uitgereikt tijdens de avond van de IJzeren Podiumdieren.

Prijzen kun je niet genoeg uitreiken. Zeker niet aan jonge mensen in de live-muzieksector. Daarom hebben de VNPF en 3voor12 een trofee in het leven geroepen voor de rookies achter de schermen. Het grootste aanstormende talent van het jaar wordt vanaf nu geëerd met – hoe kan het ook anders – de IJzeren Eierbal.

Uitreiking vindt plaatst op de avond van de IJzeren Podiumdieren in de Stadsschouwburg tijdens Eurosonic Noorderslag en wordt, als vanouds, gepresenteerd door Michiel Veenstra. De IJzeren Eierbal wordt mede mogelijk gemaakt door Friet van Piet (Meeuwerderweg, Groningen) en Hanos.

Anniek Kamerink (21), Stichting GRAP
Rookie nummer 1 heet Anniek Kamerink, is amper de 20 voorbij en heeft als Oosterling binnen een jaar de Amsterdamse harten van stichting GRAP veroverd. Ze kwam er binnen als stagiair en mocht meteen blijven. Ze deed er freelance klussen voor de Muzikantendag On Tour en de Sena Performers POPnl Award en viel op door haar grote netwerk met zowel de jonkies als het old boys network. Haar marketing skills doen veel collega’s nieuwsgierig meegluren, en haar lach en enthousiasme voor muziek werken aanstekelijk. Vanaf nu ga je haar overal tegen het lijf lopen.


Jochem Winterwerp (25), Friendly Fire
Soms gaan dingen zoals ze gaan: in het voorjaar van 2016 vertrok Niels Aalberts van Friendly Fire naar 3voor12. Jochem Winterwerp was zomaar ineens hoofd marketing en promotie van de snelst groeide concertpromotor van Nederland, bekend van o.a. festivals Best Kept Secret en Indian Summer. Op zijn 24e. Maar Jochem was dan ook al een protegé van de buitencategorie, die al in zijn tijd als gitarist en songwriter van poppunkband Only Seven Left opviel als slimme jongen met oog voor de zakelijke kant van de muziekwereld. 

Thomas Siemonsma (24), Hedon Zwolle
Ook Thomas Siemonsma is zo’n buitencategorie stagiair, die meteen allerlei andere dingen op zijn bord kreeg. Host nodig om de gillende meiden rondom B-Brave in toom te houden? Vraag Thomas. Label opzetten ter ondersteuning / promo hiphopshows? Vraag Thomas. Snapchat kanaal opzetten? Geen probleem. Publieksonderzoek? Doet ie even! De laatste dag van zijn stage was een vrijdag; de maandag erop stapte hij rustig weer naar binnen om aan de slag te gaan ter vervanging van een zwangerschapsverlof. En passant werd hij gevraagd als pr-coördinator voor de Bruisweken (studentenintroductiedagen in Zwolle). De klussen gaan hem ook de komende tijd nog om de oren vliegen.

De genomineerden worden vrijdag 13 januari om 23.30 uur geïnterviewd voor 3voor12-radio. Voor de (voorheen) FEBO op de Grote Markt.

De criteria voor de rookieprijzen
De genomineerde:

-mag niet ouder zijn dan 27 jaar;
-legt als junior als seniorkwaliteiten aan de dag;
-heeft een verandering in gang gezet binnen de eigen organisatie en/of in de live-popsector;
-vervult een voorbeeldfunctie voor anderen;
-speelt een belangrijke rol in het slagen van projecten/activiteiten;
-bevordert de collegialiteit, de positieve werksfeer en brengt mensen met elkaar in contact. 

Kortom, het type jonge hond dat je er simpelweg bij wilt houden. Wie gaat de eerste IJzeren Eierbal winnen? We weten het over een week.