Deze website maakt gebruik van cookies.

Poppodium KF broedt op toekomst

27-08-2014 | Bron: Poppodium de Kroepoekfabriek

Het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek zit op de goede weg. De bezoekersaantallen blijven groeien. De reacties van publiek, artiesten en partners blijven onveranderd lovend. En het team en de vrijwillige Kroe zitten nog steeds vol energie en plannen. De groei aan bezoekers maakt de geplande spectaculaire bezuinigingen van 180.000 euro helaas nog niet goed.

Vanaf 2016 is slechts 12 procent van de opgedragen culturele doelen gesubsidieerd, terwijl vergelijkbare podia het doen met ruim 40 procent subsidie. Dat is de reden dat het team van het poppodium broedt op de toekomst. Hoe kan De KF sterk en succesvol om gaan met de veranderingen?
 
De Kroepoekfabriek is komende september drie jaar open. Het podium zit midden in de opbouwfase, maar de omgeving is enorm in beweging. Er komt ieder jaar minder overheidsgeld, wat maakt dat het ondernemende, creatieve denken en de samenwerking in de stad ieder jaar zullen moeten groeien om te kunnen blijven bestaan. En dat is precies waar het team van De KF volop mee bezig is.
 
Het bewijs dat de regio behoefte heeft aan een goed en breed poppodium is inmiddels wel geleverd. Jaarlijks trekt het podium zo’n 30.000 bezoekers uit het hele gebied tussen Rotterdam, Delft en Hoek van Holland. Iets meer dan de helft van de bezoekers komt uit Vlaardingen. Driekwart van de bezoekers is tussen de 12 en 35 jaar. De KF streeft ernaar om steeds een zo gevarieerd mogelijk programma te presenteren, dat naadloos aansluit op de behoeftes van muziekliefhebbers uit de regio. Met jaarlijks 100 concerten, 100 workshops, 6 fulltime leerwerkplekken, 130 vrijwilligers en 30 maatschappelijke stagiaires is De Kroepoekfabriek is er voor de muziek, de mensen en de stad. Een plek waar bezoekers, artiesten en medewerkers zich zowel als publiek, op het podium, als achter de schermen kunnen ontwikkelen.
 
Lees meer op de site van De Kroepoekfabriek.