Deze website maakt gebruik van cookies.

Presentatie denkrichtingen beleid 2017-2020

20-05-2015 | Bron: Fonds Podiumkunsten

Het Fonds Podiumkunsten gaat deze zomer weer het land in. Dit keer presenteren we de vragen en denkrichtingen die de voorbereiding vormen voor het beleidsplan van 2017-2020.

De afgelopen twee jaar heeft Fonds Podiumkunsten met de sector, hun adviseurs en andere deskundigen een schat aan informatie opgehaald in het traject ‘Fonds on Tour.’ Er waren regionale bijeenkomsten in het land, thematische rondetafelgesprekken bij het Fonds, en het e-zine www.fondsontour.nl. Bovendien bracht de Raad voor Cultuur in april advies uit en stuurt minister Bussemaker haar uitgangspunten begin juni naar de Tweede Kamer.
Wat hebben de podiumkunsten nodig voor een vitale toekomst? Hoe kijken we aan tegen aanbod en afname, nu leefwereld, gedrag en referentiekaders van het publiek drastisch veranderen? Wat is het effect van toenemende regionale samenwerking en welke betekenis heeft dit voor landelijke financiering van podiumkunsten?

Op 18 juni, 23 juni en 2 juli organiseert Fonds Podiumkunst bijeenkomsten om te laten zien wat heeft het Fonds Podiumkunsten de afgelopen twee jaar ondernomen aan onderzoek, evaluaties, sectorgesprekken en andere activiteiten. Daarnaast presenteert Henriëtte Post de uitkomsten van de bijeenkomsten rondom Fonds on Tour en de denkrichtingen voor het beleid 2017-2020. Tot slot is er een presentatie van Monitor Podiumkunsten (instrument voor meerjarig gesubsidieerde organisaties om de impact van hun artistieke inspanningen in kaart te brengen).