Deze website maakt gebruik van cookies.

Sena presenteert resultaten stakeholderonderzoek

03-06-2015 | Bron: Entertainment Business

Naburige rechtenorganisatie Sena heeft de resultaten van een in september 2014 opgezet stakeholderonderzoek gepresenteerd. Sena heeft de resultaten samengevat in een korte film.

De presentatie van de onderzoeksresultaten volgt op de publicatie van het jaarverslag 2014, waaruit bleek dat de licentie-inkomsten 3,1 procent gestegen zijn naar € 65,5 miljoen in 2014 en dat de doorbetalingen aan rechthebbenden zelfs een grotere groei hebben doorgemaakt. Voor deelname aan het onderzoek zijn 23.662 uitnodigingen verstuurd, waarbij er een response rate van 4,9 procent is gerealiseerd.

De bijna 1160 deelnemers waardeerden Sena en het werk wat de organisatie doet met een 6,5. De hoogste waardering (een 8,8) kwam vanuit internationale zusterorganisaties, terwijl de laagste waardering (een 4,5) kwam vanuit individuele licentiehouders. Op het gebied van samenwerking en dienstverlening kreeg Sena gemiddeld een 7. Het overgrote deel van de respondenten (93 procent) gebruikt het MySena-platform, waarvan – getuige het filmpje – de gebruiksvriendelijkheid binnenkort geoptimaliseerd gaat worden. Het in 2011 gestarte en recent vernieuwde MijnLicentie.nl, dat ondernemingen het gebruik van muziek, beeld en tekst via e?e?n loket laat regelen, heeft een grote groei doorgemaakt, tenminste, in de groep respondenten. Van 11,5 naar 21,8 procent bijna een verdubbeling. Sena kondigt aan dat de algemene Sena-website binnenkort ook wordt vernieuwd.