Deze website maakt gebruik van cookies.

Tweede lichting Hedon beurs bekend

08-11-2014 | Bron: Hedon-Zwolle.nl

Hedon Zwolle heeft de tweede lichting bands bekend gemaakt die ze gaan  ondersteunen middels de Hedon Beurs. De Overijsselse bands Tarragona en The Press And The Presidents volgen hiermee Chayah van Diermen en Paceshifters op. 

Middels deze beurs biedt Hedon een jaar lang ondersteuning aan artiesten die hierdoor net het laatste steuntje krijgen om zich verder te ontwikkelen. Met De Hedon Beurs wil Hedon bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft en dat er weer nieuwe bands kunnen toestromen naar de subtop.

De Hedon Beurs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij gelden verstrekt door de Provincie Overijssel.

 

Hedon Beurs

Het gaat Hedon om bands die in eigen regio al aardig succesvol zijn, maar die net dat extra beetje steun nodig hebben om door te kunnen ontwikkelen. In overleg met de bands wordt een plan van aanpak geschreven waarin wordt gekeken naar de vraagstelling van de band.  Waar denken zij de meeste hulp bij nodig te hebben? En wat denkt Hedon dat de band nodig heeft? Naar aanleiding van het plan van aanpak wordt een programma samengesteld waar de band mee aan de slag kan.

Hierbij kan gedacht worden aan begeleiding van het opnemen van muziek, masterclasses podiumpresentatie en podiumtechniek of bijvoorbeeld workshops marketing en promotie. Deelnemende bands krijgen een professionele begeleider toegewezen en een jaar lang gelegenheid om gratis gebruik te maken van de oefenruimtes en podiumtechniek van Hedon.

 

De eerste lichting

De eerste lichting artiesten die ondersteund werden door de beurs hebben successen geboekt. Zo stonden de Paceshifters dit jaar op festivals als Pinkpop en Zwarte Cross en Chayah van Diermen was dit jaar te zien in De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

 

De tweede lichting

Bands uit de tweede lichting zijn Tarragona, een vierkoppige hardrock / heavy metal band uit Zwolle, en The Press and the President, een jonge driemansformatie die electro poppunk 'met attitude' maakt. 

 

Voor meer informatie zie: hedon-zwolle.nl