Deze website maakt gebruik van cookies.

Verschillende vormen van kritiek op afschaffing VAR

01-03-2016 | Bron: VNPF

De afschaffing van de VAR en de invoering van de Wet DBA zorgen voor de nodige onrust onder ZZP-ers. Naar aanleiding van een petitie waarin wordt verzocht om een herziening van de Wet DBA hebben PvdA-kamerleden Kamervragen gesteld.

De initiatiefnemers van de petitie ‘Vervanger van de VAR belemmert het werken als ZZP'er onnodig’ noemen de grote hoeveelheid papierwerk en bewijslast een belemmering voor het werken als ZZP'er. “De aanstaande werkwijze met overeenkomsten die wij dienen op te stellen en vooraf te laten keuren door de Belastingdienst is veel te omslachtig en gaat het probleem van schijnzelfstandigheid niet oplossen” aldus de initiatiefnemer. In de petitie wordt de Minister van Financiën verzocht het plan DBA te herzien en de voorwaarden gesteld aan een overeenkomst aanzienlijk te vereenvoudigen.

Kamerleden Mei Li Vos en Groot (beiden PvdA) hebben vragen gesteld aan de Staatssecretaris van Financiën over de onrust bij zzp’ers in de media over de Wet DBA.

Arjen Lubach gaf deze week in Lubach op zondag tips over hoe je als ZZP'er om moet gaan met het verdwijnen van de VAR. Bekijk de video hier.