Deze website maakt gebruik van cookies.

Wet Koop op afstand is aangepast, uitzondering blijft

09-07-2014 | Bron: VSCD

Het publiek stelt veel vragen over de veranderingen in de Wet Koop op afstand. De wet is namelijk met ingang van 13 juni 2014 gewijzigd. Consumenten krijgen nu 14 in plaats van zeven werkdagen bedenktijd. Voor concert-, festival- en theaterkaarten geldt echter een uitzondering. Ook wanneer deze via internet zijn aangeschaft krijgt de consument geen bedenktijd. Deze uitzondering is nog steeds van kracht. 

De wet Koop op afstand is in het leven geroepen omdat je bij een koop via internet niet precies kunt zien wat je koopt. De consument krijgt de gelegenheid om het product bij ontvangst te beoordelen. Bij een concert is het nu eenmaal niet mogelijk het product te beoordelen tot je het optreden ziet.

 

Daarom is de bedenktijd 'niet van toepassing op de overeenkomst op afstand tot het verrichten van diensten die logies, vervoer, het restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding betreft, indien de dienstverlener zich er bij het sluiten van de overeenkomst toe verplicht, deze diensten te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode.'  (BW7, artikel 46i3)

 

Lees meer over de veranderingen in de wetgeving Koop op afstand.