Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Arie Verstegen

22-06-2017

Deze week stelden we zes vragen aan Arie Verstegen, programmeur van Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Lees meer over Arie’s werk, zijn eerste concert van Split Enz en welke band hij graag nog zou willen programmeren.

Wie ben je?
Mijn naam is Arie Verstegen, 58 jaar oud en ik ben directeur/programmeur van Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Verder beleef ik veel plezier aan het ontwerpen van posters en het samenstellen van de playlist bij verschillende concerten.

Sinds 2000 ben ik in dienst bij Cultuurpodium Boerderij , daarvoor in dienst bij Inside Out platenmaatschappij in Duitsland, eigen boekingskantoor, en de Pul in Uden (programmeur). Verder ben ik als docent verbonden geweest aan Inholland (Media en Entertainment) en een aantal jaren een programma op Arrow Classic Rock gepresenteerd.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Op de middelbare school verplicht naar een concert van het Pim Jacobs trio (jazz), maar pas echt leuk werd het toen ik het kerstconcert van Split Enz bezocht in de Pul in Uden.

Dat concert van Split Enz was ergens eind 70’er jaren. Was daar met vrienden. Was een geweldig concert met alle toeters en bellen. De leden van de band waaronder Tim Finn waren toen nog geschminkt als clowns en droegen veelkleurige pakken. Een van de betere feestjes!

Waar ben je als programmeur van Boerderij tot nu toe het meest trots op?
Dat we een duidelijk afwijkende en eigenwijze programmering hebben binnen de nederlandse poppodia. En wanneer het om concerten gaat zijn dat: David Crosby, Mick Fleetwood, Peter Frampton, Joe Bonamassa, Steve Hackkett, Steven Wilson, Kenny Loggins, Opeth. Te veel om op te noemen…

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Van Der Graaf Generator. Ik moet dan wel opschieten, want de heren zijn inmiddels op leeftijd.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Hoe gek het misschien ook klinkt, zou ik de rust opzoeken en als Boswachter door het leven gaan.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt, die men wellicht niet 1-2-3 bij jou verwacht?
Ik heb meerdere “Guilty pleasures”: BAP, Claudio Baglioni, Laura Pausini en Mylene Farmer.


Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan...".