Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Desiree Bellaard

14-12-2017 | Bron: VNPF

Deze week stelden we zes vragen aan Desiree Bellaard, artistiek leider van CAPSLOC in Capelle aan den IJssel. Lees meer over haar werkzaamheden, waar zij het meest trots op is en haar droom over Bali.

Wie ben je?
Ik ben Desiree en ik werk nu al 4,5 jaar als artistiek leider voor CAPSLOC in Capelle aan den IJssel. Daarnaast doe ik andere losse projecten (veelal voor jongeren), presenteer ik hier en daar evenementen en bemoei ik me met van alles en nog wat.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Heel precies welke band weet ik niet meer, maar toen ik 13 was, woonde ik in Leiden en ging ik altijd naar Werfpop toe. Daar hoefde je niet ouder te zijn om binnen te komen. Dat was voor mij een hele happening toen. Werfpop was toen nog in een klein park en was nog lang niet het festival waar het nu naar uitgegroeid is, maar voor mij was het geweldig.

Waar ben je als programmeur van Capsloc tot nu toe het meest trots op?
Ik weet dat ik als programmeur nu eigenlijk een grote band of artiest moet noemen maar eigenlijk ben ik in CAPSLOC het meest trots op de groep vrijwilligers die er rond loopt en die zich met oneindig enthousiasme inzet. En dan specifiek de betrokkenheid die er onderling is, dat is wat me echt trots maakt.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Tja... dat zijn van die vragen. Wat ik persoonlijk echt heel tof zou vinden zijn dingen die in CAPSLOC, vanwege de grootte niet gaan gebeuren. Kijk, als we dromen komt bijvoorbeeld Nick Cave of The National wel een keer voorbij of laten we helemaal gek doen: A Tribe Called Quest. Met realiteit heeft dat alleen niets te maken. Iets dichter bij huis zou ik heel blij worden als we Typhoon een keer op het podium hadden staan.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Ik ben vooral heel blij dat ik wel in dit beroep werk. Als ik niet als programmeur zou werken zou ik iets anders aan het doen zijn wat voor mijn gevoel bijdraagt aan het uitdragen van cultuur en het samenbrengen van mensen. En dromen doe ik over alles achterlaten en als yogadocent op Bali gaan werken.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke 'onverwachte muziek' mag je 's nachts worden wakker gemaakt?
Je mag mij alleen wakker maken voor sushi en wijn:) Verder vind ik muziek echt heel erg fijn hoor, maar om me er voor wakker te maken? nee. Tenzij bijvoorbeeld Marvin Gaye of Nina Simone herreizen en een nieuw album uitbrengen hahaha.

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan..."