Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Frank Harthoorn

21-07-2017

Deze week stelden we zes vragen aan Frank Harthoorn, programmeur bij Podium ’t Beest in Goes. Lees meer over Frank’s werk, zijn band Gorefest, wat hij graag nog zou willen programmeren en voor welke ‘ouderwetse’ muziek je hem ’s nachts wakker mag maken.

Wie ben je?
Ik ben Frank Harthoorn, geboren en getogen in Goes, en sinds 2010 programmeur muziek en film voor Podium 't Beest. Daarvóór was ik al een aantal jaren betrokken bij 't Beest als filmprogrammeur en administratief medewerker. En dáárvoor reisde ik de halve wereld rond met Gorefest, de band die ik samen met JC de Koeijer in '89 oprichtte.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Ik moest even onderzoeken of dat niet ook iets in 't Beest was, maar nee, het was Helloween in maart '86 in de Cavern in Middelburg. Ik was toen al jaren fanatiek metal-luisteraar maar gek genoeg nooit zo geïnteresseerd om de bands die ik op vinyl verzamelde ook live te zien. Dat veranderde vrijwel direct die avond in Middelburg, en sindsdien heeft livemuziek altijd een grote rol gespeeld in mijn leven, zowel on als off stage.

Waar ben je als programmeur van ‘t Beest tot nu toe het meest trots op?
Rond 2010 was er niet meer zoveel van 't Beest over. We waren gefuseerd met het theater in Goes en zaten - zonder dat echt door te hebben - in een soort sterfhuisconstructie waarin steeds minder mogelijk was. In 2011 kregen we de kans weer zelfstandig te worden en daar hebben we welgeteld 0 seconden over na hoeven te denken. Met de hulp van een vaste kern fanatieke en enthousiaste vrijwilligers hebben we 't Beest weer zover op zijn poten gekregen dat de gemeente Goes vertrouwen genoeg had het pand in 2016 uitgebreid naar onze wensen te renoveren, met als resultaat het superfijne gebouw dat er nu staat. Dat was in het huidige klimaat een moedige zet van de gemeente en ik ben buitengewoon trots dat we dat toch maar voor elkaar hebben gekregen :)

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
De vernieuwde zaal klinkt echt als een klok, en ik zou hier ontzettend graag bijvoorbeeld Neko Case of Jesse Sykes and the Sweet Hereafter willen zien en horen, of The Common Linnets. Carcass samen met Mastodon en Gojira zou ook vet zijn. Iets dichter bij huis zou ik het Limburgse Gore graag heel hun Wrede - The Cruel Peace plaat nogmaals zien spelen in 't Beest. Dat was in '88 superindrukwekkend en ik kan me niet voorstellen dat dat anno nu heel anders zou zijn. En iets realistischer zou ik het tof vinden Marmozets of Spidergawd in 't Beest te zien. Maar met Nick Cave zou ik ook al tevreden zijn hoor ;)

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Ik denk dat ik in de IT wel m'n weg zou hebben gevonden, maar betwijfel of ik daar erg gelukkig zou zijn geworden. Ik had het, denk ik, ook wel leuk gevonden een klein label te starten en jonge bands die ik echt gaaf vind proberen een eindje op weg te helpen. Of misschien had ik geprobeerd een ingang in de schrijvende pers te vinden.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt, die men wellicht niet 1-2-3 bij jou verwacht?
(pop)Muziek uit de 40's, 50's en 60's! Het grootste gedeelte van mijn muziekbibliotheek is op z'n zachtst gezegd niet al te lichtvoetig, en ik vind het fijn om af en toe iets te luisteren dat daar volledig mee contrasteert. Mijn twee meest gedraaide cd's in de auto zijn Symphonies of Sickness van Carcass en de soundtrack van de Fallout 4 game die bol staat van de 40s en 50s jazz en rhythm & blues. Dat illustreert die situatie redelijk goed, haha.


Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan..."