Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Gilly Verrest

23-03-2017

Deze week stelden we zes vragen aan Gilly Verrest, programmeur bij poppodium Gebouw-T en festival PopMonument in Bergen op Zoom. Lees meer over Gilly’s eerste concert, hoe zijn droomprogrammering eruit ziet en voor welke ‘guilty pleasure’ je hem wakker mag maken. 

Wie ben je?
Ik ben Gilly Verrest, vanaf mijn 25e eigenaar van Popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom, en sinds ruim 6 jaar programmeur van Poppodium Gebouw-T. Ook doe ik het programma voor PopMonument, een festival met bijzondere acts op bijzondere (monumentale) locaties in Bergen op Zoom. Verreweg het meest bijzondere, en leuke festival in deze regio. De ambities zijn erg groot met PopMonument, erg fijn dat je met dit festival ook eens buiten de lijntjes kan kleuren.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Golden Earring in Leysdream Roosendaal, verschrikkelijke hal, met nog slechter geluid. Ook toen al deden ze die hele lange drumsolo. Sommige dingen veranderen blijkbaar niet. Maar ik had wel het virus te pakken, sindsdien bezoek ik wekelijks een of meerdere live concerten.


Waar ben je als programmeur van Gebouw-T tot nu toe het meest trots op?
Dat we met een relatief klein team al zoveel voor elkaar gekregen hebben. Ook ben ik mega trots op onze vrijwilligers, die telkens maar weer in hun vrije tijd  klaar staan. En natuurlijk al die toffe acts die naar Bergen op Zoom willen komen. Sommige zijn misschien wel te groot voor Gebouw-T, zoals bijvoorbeeld Jett Rebel. Maar heel veel acts bereiden hun tour bij ons voor, en dat bevalt van beide kanten erg goed, kennelijk doen we iets goeds.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Wat mij een mooie avond lijkt? Ach laten we beginnen met Nick Cave & The Bad Seeds, vervolgens Radiohead, en laat LCD Soundsystem dan maar afsluiten. Maar dat hoeft natuurlijk allemaal niet op een avond. Haha, onzin natuurlijk, maar dromen mag. Maar eigenlijk ben ik net zo blij met een show van Balthazar vorig jaar. Wat een geweldige band en dito concert zeg. Als ik dan 700 mensen zie genieten, heb ik een geweldige avond. Of Wende laatst, die haar nieuwe show “Mens” kwam try outen. Wat een geweldig optreden was dit, on-Nederlands goed.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Dan zou ik fulltime in mijn platenzaak De Waterput werken, nu combineer ik het. Platenboer zijn vind ik nog steeds het mooiste beroep van de wereld. Elke week weer al die nieuwe plaatjes. Of het Sinterklaas is, ook de beste manier om op de hoogte te blijven.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt, die men wellicht niet 1-2-3 bij jou verwacht?
Guilty pleasures bestaan inderdaad niet. Muziek is gevoel, en of je dit nu bij Frans Bauer of Rammstein hebt, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Maar vooruit, omdat jullie het vragen, doe dan Stealers Wheel met Stuck In The Midle With you maar. Als ik deze in de kroeg hoor, word ik telkens weer happy.

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan...".