Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Ivo Cooymans

30-03-2017

Deze week stelden we zes vragen aan Ivo Cooymans, programmeur bij Willem Twee in Den Bosch. Lees meer over Ivo’s zijn eerste concertervaring en waar hij in de toekomst nog van droomt. 

Wie ben je?
Ik ben Ivo Cooymans, geboren en getogen Bosschenaar. Van kinds af aan had ik altijd al interesse in muziek . Als mijn, toen nog niet gescheiden ouders, mij kwijt waren als klein kind zochten ze op een gegeven moment eerst maar in de buurt van het podium. In de jaren ‘90 ben ik betrokken geraakt bij, toen nog Willem II, als dj tijdens activiteiten van het popcollectief en als lid van de band Thunderin’ Hearts. Later ben ik assistent programmeur geworden. Om in 2000 hoofdprogrammeur te worden voor, het nu geheten, poppodium van Willem Twee – muziek en beeldende kunst in Den Bosch. Nog steeds dankbaar dat de Willem II, in het bijzonder Paul Smits, mij toen die kans heeft gegeven. Daarnaast ben ik sinds een aantal jaren verantwoordelijk voor het muziekprogramma van Bevrijdingsfestival Brabant in Den Bosch.  Ook draai ik af en toe onder de naam DJ Alternativo (o.a. Super sound of the 70’s).

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Mijn eerste live muziekervaring was die met de carnavalsorkesten hier in Oeteldonk/Den Bosch ;) Dit kwam vooral ook omdat mijn vader (carnavals)teksten schreef. Eerste echte live concert moet van de band HELP! uit Rosmalen zijn geweest. Een jeugdvriend van mij was de drummer van deze band. Jaren later zou ik overigens zelf gaan drummen in de doorstart van deze band onder de naam Thunderin Hearts met optredens in de Verenigde Staten en Kazachstan. Ik ging pas op latere leeftijd vaker naar concerten en festivals (zoals  Popwerk, Pinkpop, Torhout/ Werchter).

Waar ben je als programmeur van Willem Twee tot nu toe het meest trots op?
Ik geniet het meest als programmeur als het event meer is dan alleen de som der delen. Als artiest(en) en publiek, met behulp van crew, het event samen een meerwaarde geven. Recent hadden we daar hier nog twee voorbeelden van. Ferocious Dog, waarbij de interactie tussen de band en publiek ultiem was. En de middag waarop de documentaire over Selim Lemouchi (i.h.k.v. Brabantse Helden) werd gepresenteerd. Opgeluisterd door muziek en gemaakt door Selim’s enemies(met leden van The Devils Blood). Dat was een werkelijk prachtige, waardige en roerende middag.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
The Boss in Den Boss(ch). Maar realistischer: sinds begin dit jaar is het poppodium gefuseerd met De Toonzaal en Het Kunstencluster. Ik zou het prachtig vinden om momenten, zoals ik eerder aangaf, met  toevoeging van andere kunstdisciplines te creëren .

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Poeh, dat zou ik werkelijk niet weten.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt, die men wellicht niet 1-2-3 bij jou verwacht?
Volgens mij bestaan die inderdaad niet, en heb ik die eigenlijk ook niet. Want muziek die ik mooi, bijzonder, prikkelend, emotievol, inspirerend, entertaining, etc. vind, deel ik graag met anderen. Maar als ik dan toch iets moet kiezen mag je me wakker maken met muziek van Springsteen. 

 

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan...".