Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Lotte Lammers

06-04-2017

Deze week stelden we zes vragen aan Lotte Lammers, programmeur bij Duycker in Hoofddorp. Lees meer over Lotte’s trots als programmeur en haar droom van een rollerdisco.

Wie ben je?
Ik ben Lotte Lammers en werk sinds de opening van Duycker in 2011 als programmeur bij Duycker. In eerste instantie hoofdzakelijk als programmeur voor de jongste doelgroep tot 18 jaar, inmiddels ook in de brede zin van het woord voor alle doelgroepen samen met mijn collega Onno Blom. Omdat programmeren al lang niet meer alleen bandjes/artiesten boeken is, maar er ook behoefte is aan een totaalbeleving waarbij ook andere podiumkunsten zoals theater en dans een plek krijgen bij evenementen van ons, is dit de perfecte baan voor mij. Zo zijn we nu bezig met een leuk festival op de Olmenhorst, een boomgaard in Lisserbroek waar we rondom de appeloogst festivals gaan organiseren. Op 30 april is hier het Bloesemfestival met live muziek en andere activiteiten op diverse plekken in de boomgaard, gevolgd door een midzomer- en oogstfestival. Als regionaal podium onder de rook van Amsterdam en Haarlem programmeren we veel samen met lokale/regionale organisatoren in alle genres. Deze coproducties geven ieder evenement hun eigen smoel en dat maakt iedere dag in Duycker weer een andere omdat je dagelijks met andere mensen samenwerkt.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Prince in de jaarbeurs in Utrecht. Het was het jaar "1999" en ik was 19 jaar oud en was daar samen met mijn vriendje van destijds. Hij was enorm Prince fan en ik had hem dit concert kado gegeven. Ik was alleen nog maar op kleine, lokale festivals geweest daarvoor en ineens stond ik dus in een mega concert. Na dit concert was ik niet alleen verliefd op mijn vriendje maar ook op de muziek van Prince. De liefde voor de muziek van Prince is gebleven, de liefde voor dat vriendje niet.

Waar ben je als programmeur van Duycker tot nu toe het meest trots op?
Op het jaarlijkse talentontwikkelingsprogramma Bootcamp. Een internationale uitwisseling met een gezelschap in Atlanta waarmee we ieder jaar met een groep van jongeren uit Nederland en Atlanta een podiumpresentatie ontwikkelen, eerst in Atlanta en daarna in Hoofddorp. De jongeren maken alles zelf van begin tot eind. Van tekst schrijven tot muziek componeren etc. Er zijn inmiddels zoveel jongeren voorbij gekomen met de prachtigste podiumcreaties en ervaringen die ze ook weer meenemen in hun toekomstige studiekeuzes en carrière. Daar ben ik apetrots op.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Ik heb eigenlijk niet één band of artiest die ik echt heel graag zou willen programmeren. Wel zou ik het te gek vinden om een festival hier in de polder op een buitenlocatie of op een industrieel terrein te organiseren, waar bijvoorbeeld Kyteman Orchestra samen met regionale blaastalenten concert geeft. Je kan dan op kleine plekjes genieten van 7 layers achtige singer/songwriters, waar gedanst mag worden op de beats van Typhoon en waar sowieso een rollerdisco is, het liefst in een parkeergarage. En als ik dan écht mag dromen, dan herrijst Prince even uit zijn graf om live een nummer te komen zingen op de rollerdisco.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Dan zou ik hoogstwaarschijnlijk nog in de dans- en theaterwereld bezig zijn als danser/actrice of theatermaker, want dat deed ik hiervoor.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt, die men wellicht niet 1-2-3 bij jou verwacht?
Alles waar je op kan dansen kan je me voor wakker maken. Van op de bar dansen op de slechtste 90’s hits, tot mee de pit in duiken. Ik doe graag mee!


Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan...".