Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Masja Schimscheimer

13-04-2017

Deze week stelden we zes vragen aan Masja Schimscheimer, programmeur bij de Vorstin in Hilversum. Lees meer over Masja's werk, trots als programmeur en haar droom van een legendarisch concert in de Vorstin.

Wie ben je?
Ik ben Masja Schimscheimer-van der Horst… getrouwd met drummer Bob en moeder van twee zonen en ‘reserve-moeder’ voor de zoon van Bob. Bij mijn familie hoort ook mijn golden retreiver ‘Groove’, die vaak gezellig meegaat naar de Vorstin. Sinds maart 2016 ben ik bij de Vorstin als hoofdprogrammeur aan het werk. Inmiddels doe ik dit samen met de 3J’s; Jim, Jelle en Jamil. Jim van Kooten programmeert onder meer upcoming en (regionaal) talent en Jelle Calis en Jamil Yousef die samen de dance tak ‘Nachtvorst’ aan het opzetten zijn.

Ook heb ik mijn eigen bedrijf, van waaruit ik artiesten management doe, twee toerende theatershows heb en af en toe nog als buitenproducent een tv-programma maak. Sinds kort ben ik ook verantwoordelijk voor de coördinatie tussen programma en promotie bij de Vorstin. Ik werk heel veel, maar alles is zo leuk dat het eigenlijk nooit voelt als werk.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
David Bowie, 1983 in de Kuip in Rotterdam. Dat kwam doordat ik het boek Christiane F had gelezen en daardoor Bowie fan was geworden. Ik was met mijn beste vriendin; het was overweldigend en indrukwekkend en ik was natuurlijk verliefd op David Bowie!

Waar ben je als programmeur van de Vorstin tot nu toe het meest trots op?
Ik ben trots op uiteenlopende zaken. Natuurlijk zijn uitverkochte, internationale producties zoals Earth, Wind & Fire, Betty Wright, ABC etc. heerlijk om mee te maken, maar ik ben net zo trots op ons format Patat Met… Een format waarbij bezoekers een puntzak biologische patat krijgen en een biertje en ze kunnen kijken naar opkomende bandjes voor een hele lage entreeprijs. Het concept groeit per keer qua bezoekers en qua format en sinds kort is daar nu een toffe samenwerking met 3FM On Stage bijgekomen. Ook ben ik trots op mijn collega’s, programmeursteam en onze 150 vrijwilligers (zonder hun tomeloze inzet zouden we niet al die mooie producties kunnen draaien).

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Ik zou heel graag secret concerts willen organiseren. Sting, Paul Simon etc., die na een grote show in de Ziggo Dome een onaangekondigd legendarisch akoestisch concert in de Vorstin geven waar iedereen nog jaren over na praat.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan? 
Ik had eigenlijk dierenarts willen worden maar ben per ongeluk in de muziek en media terecht gekomen.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt, die men wellicht niet 1-2-3 bij jou verwacht?
Whole Lotta Rosie van AC/DC, dan ben ik letterlijk ook echt meteen wakker!


Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan...".