Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Maud Schlössels

22-08-2017

Weer terug van vakantie en we gaan door met een nieuwe zes vragen aan... Deze week stelden we zes vragen aan Maud Schlössels, programmeur bij Poppodium Volt in Sittard. Lees meer over Maud's werk, op welke leeftijd zij haar eerste concert bezocht en hoe haar ultieme programmering eruit ziet.

Wie ben je?
Ik ben Maud Schlössels, 28 jaar en sinds 2011 in dienst bij Poppodium Volt, wat in die tijd nog Poppodium Fenix was. Op mijn vijftiende ben ik als vrijwilliger begonnen en na een aantal stages bij het poppodium ben ik in het laatste jaar van mijn opleiding Communicatie gestart als medewerker marketing. Op later tijdstip heb ik ook de programmering voor mijn rekening mogen nemen. In 2013 sloot Fenix haar deuren en in 2014 kwam daar Volt voor in de plaats. Het was enorm interessant er vanaf de start bij betrokken te zijn en alle stappen mee te mogen maken.

 

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
De allereerste show die ik meemaakte was van de Heideroosjes, in Einighausen. Toen was ik een jaar of vier, dus daar staat me niet meer bijster veel van bij. In 2001 kreeg ik van mijn ouders tickets voor het Auw Mök festival in de Stadsschouwburg Sittard, waar ik voor het eerst alleen met vriendinnen naar toe mocht. De line-up bestond die avond uit o.a. Within Temptation, Di-rect, Ellen ten Damme, Dreadlock Pussy en 16 Down.

 

Waar ben je als programmeur van Volt tot nu toe het meest trots op?
Los van een aantal persoonlijke hoogtepunten in de programmering, vind ik het erg tof om te  zien dat Volt een stempel heeft gedrukt op de stad en een begrip is geworden bij diverse doelgroepen in de regio en daarbuiten. Daarnaast ben ik ook trots op de groei die we als team hebben doorgemaakt sinds de start van Volt.

 

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Als alles zou kunnen, dan laat ik mijn realistische verlanglijst(je) even voor wat het is en dan zou ik heel graag Ian Curtis en David Bowie uit de dood halen, twee zangers die ik nooit live heb mogen meemaken. Ook Editors en Placebo zijn altijd welkom, twee van mijn all time favorites. Tom Smith solo mag ook. En dan mag Iron Maiden afsluiten.

 

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Waarschijnlijk iets in de marketing/communicatie.

 

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Een van mijn favoriete playlists bestaat uit muziek uit eind jaren 90/begin 00, zoals Limp Bizkit, Sum 41 en System of a Down en 80’s songs van bands als Journey, Bon Jovi en Foreigner. Vooral fijn laat op de avond/vroeg in de ochtend of op vol volume in de auto. Wat mensen vaak niet van me verwachten is dat ik ook graag naar metal en sludge luister.

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan..."