Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Max van Bossé

08-02-2017

Deze week stelden we zes vragen aan Max van Bossé, programmeur bij Paradiso. Lees o.a. wat het eerste live concert was waar Max naartoe ging, wie ze graag nog wil programmeren en van welke artiest ze hardcore fan is.

Wie ben je?
Max van Bossé, nu twee jaar werkzaam als programmeur bij Paradiso. Hiervoor werkte ik als agent/boeker voor Nederlandse artiesten bij  boekingskantoor TopBillin’. Hier vertegenwoordigde ik veelal hiphop acts als De Jeugd van Tegenwoordig, Typhoon, Akwasi en The Opposites. En daar weer voor werkte ik bij Mojo concerts als boekers-assistent en voor het North Sea Jazz festival.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging? 
Cypress Hill in Paradiso in 1993, ik was toen 12, en mocht met m’n grote zus mee (of dwong haar met mij mee te gaan, dat kan ook ;-) We stonden helemaal vooraan en werden natuurlijk platgedrukt daarom trok de beveiliging ons op het podium om de rest van de show vanaf de zijkant te mogen bekijken. Goed verhaal dat ik had op school de volgende dag!

Waar ben je als programmeur tot nu toe het meest trots op?
Ik ben natuurlijk nog niet zo lang programmeur, maar het tofst is het als je een risico durft te nemen omdat je in een artiest gelooft, en dat dat dan uitkomt. Zoals bij Typhoon, Fresku en Broederliefde, die de grote zaal uitverkochten toen dat helemaal niet zo zeker was.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde programma?
Ja, dat verandert denk ik elke dag. Aretha Franklin staat sowieso erg hoog in die lijst, zo niet op 1. Mijn moeder was bij haar optreden in het concertgebouw in 1968, daar zijn veel beelden van. Als ik een tijdmachine had ging daar naar toe. En ik heb Björk een keer in de Roxy gezien, dat was echt heel erg te gek. Haar in Paradiso programmeren zou een droom zijn. En als de doden ook mee mogen doen, het Miles Davis Quartet met John Coltrane. Of Astrud Gilberto en Stan Getz of oh mijn god er zijn er echt veel te veel. 2Pac!!

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Dan was ik met een rijke man getrouwd waarschijnlijk. Nee grapje, vermoedelijk toch iets met muziek, achter de schermen. Of accountant.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt en dan muziek die men wellicht niet 1-2-3 bij jou verwacht? 
Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik hardcore fan ben van Mariah Carey. Dat zouden veel mensen misschien onder een guilty pleasure scharen. Maar ik schaam me er niet voor hoor. Die vrouw heeft een stem als een klok, schrijft haar eigen nummers en zingt al haar achtergrondpartijen zelf in. Ik kan al haar nummers meezingen al heb ik zeker een voorkeur voor de uptempo nummers. Heartbreaker moet ook op m’n begrafenis gedraaid worden, zowel  de originele versie met Jay-Z als de remix met Da Brat en Missy Elliot. En ik denk dat mensen niet zullen verwachten dat ik enorm kan genieten van shockrockers als Marilyn Manson en Rob Zombie. Het kan mij niet satanistisch genoeg zijn.


Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan...".