Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Tim van Dorp

04-10-2017 | Bron: VNPF

Deze week stelden we zes vragen aan Tim van Dorp, programmeur bij De Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Lees meer over Tim's werk, zijn droom festival en guilty pleasures.

Wie ben je?
Mijn naam is Tim van Dorp en ik ben programmeur bij De Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Daarnaast programmeer ik een groot deel van de acts op het Zomerterras, het jaarlijks terugkerende festival in het hof van Vlaardingen, help mee bij het programma van de Stadsgehoorzaal en werk mee met productie en communicatie bij 285 Bookings in Rotterdam.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
In mijn jongste jaren heb ik genoeg live muziek gezien tijdens stadsfeesten en braderieën maar het eerste noemenswaardige concert was de show van hardcore- skapunk band Voodoo Glow Skulls in Nighttown te Rotterdam. Ik denk dat dit in 2001 was. Ik kon mee met een vriend want die ging weer met zijn oudere zus. Die vriend is overigens Silas, nu mijn collega en hoofd techniek bij De Kroepoekfabriek! Dat concert in Nighttown was voor mij echt een openbaring. De sfeer, de heftige muziek, het bier dat ik eigenlijk nog niet lekker vond en de moshpit. Doodeng maar ook geweldig! Na deze show was ik gegrepen en vanaf toen een ware concertganger.

Waar ben je als programmeur van Kroepoekfabriek tot nu toe het meest trots op?
Ik ben er heel erg trots op dat we in 2010 met een jong team het podium hebben opgebouwd tot wat het nu is. We hebben een divers programma, van professioneel tot lokaal, we zijn gemakkelijk benaderbaar voor mensen die iets willen organiseren en we hebben een sterke naam in de stad en regio opgebouwd. Ondanks zware financiële uitdagingen hebben we ons hoofd boven water kunnen houden en hebben we niet moeten inbinden op het brede muziekprogramma. In het bijzonder ben ik heel erg trots op ons openingsweekend, met op vrijdag De Staat, op zaterdag Winne en op zondag Lucky Fonz. En dat allemaal in Vlaardingen, dat was echt zo kicken!

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Er zijn er genoeg die ik zou willen programmeren maar op vrijdag 6 oktober ga ik naar Nick Cave in de Ziggo Dome. Dat is nou een artiest die ik heel graag zou willen programmeren, die is zo eigen en niet te vergelijken met een andere artiest. Zo ook Tom Waits, hoe gaaf is het als je die in Nederland kan boeken? Die komt bijna nooit naar Nederland toe. En ik zou ons ter zielen gegane hardcore- punk- en skatefestival Rock ’n Ramps nieuw leven in te blazen. En dan groter aanpakken dan voorheen met acts als NOFX, Pennywise, Sick Of It All, Lagwagon, Fidlar e.d. Lijkt me te gek.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Dan zou ik in het culturele werkveld actief zijn, dat is denk ik wat het beste bij mij past. Hoogstwaarschijnlijk ook wel in de muziek, bij evenementen in de communicatie of de productie.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Op de basisschool luisterde ik veel naar hardcore en gabber muziek. Maar daar kan ik nog steeds genieten. Zet Thunderdome XII aan, en dan dat nummer Ecstacy You Got What I Need! van Rob Gee, het volume op max en dan kom ik mijn bed uit gestuiterd!

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan..."