Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Wietze Meetsma

11-10-2017 | Bron: VNPF

Deze week stelden we zes vragen aan Wietze Meetsma, programmeur bij Neushoorn in Leeuwarden. Lees meer over Wietze's werk, zijn eerste concert en guilty pleasure.

Wie ben je?
Wietze Meetsma, sinds 2015 programmeur van het toen gestarte Neushoorn in Leeuwarden. Voorheen programmeur voor Poppodium Romein, ook in Leeuwarden, waar ik in 2006 begon als assistent programmeur en vanaf 2011 hoofd programma. In het verleden veelal actief in de metal scene, veel metalconcerten georganiseerd onder de vlag van het het zelf gestarte Fearsome Promotions en met verschillende (black) metal bands op pad geweest. Daarnaast heb ik een adviserende taak binnen het programmateam van het Dokk’em Open Air festival.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Dat is heel erg diep graven, maar ik denk dat het wel gelijk een hele stoere show was. Namelijk een try-out concert van Gorefest in Kiehool te Bergum, ik gok 1997 [red. Gorefest is in 1989 mede-opgericht door Frank Harthoorn, programmeur van 't Beest in Goes. Benieuwd naar zijn antwoorden op de zes vragen?]. Veertien jaar oud en gebracht en gehaald worden door één van de ouders in je vriendengroep. Best mooi eigenlijk.

Waar ben je als programmeur van Neushoorn tot nu toe het meest trots op?
Dat zijn zoveel verschillende dingen. Ik denk dat ik niet specifiek trots ben op één punt maar vooral trots op de vele verschillende dingen die er mogelijk zijn. We willen een podium zijn voor een brede groep mensen, niet specifiek gericht op enkele doelgroepen. Heel erg leuk vind ik de concerten die men misschien niet zo snel bij ons verwacht. Zoals bijvoorbeeld het concert van het Noord Nederlands Orkest die De Vier Jaargetijden hier live kwamen spelen in een opzet die je kent van een echt popconcert (staand etc.) of het concert van Jan & Anny (BZN), waarbij je een doelgroep aanspreekt die anders misschien hier niet zo vaak komt.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Een rëunieshow van 16 Horsepower.  Sackcloth ‘n’ Ashes is misschien wel de beste plaat ooit gemaakt.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Waarschijnlijk nog on the road, in het verleden was ik tourmanager voor verschillende bands en trokken we door heel Europa. Ik denk dat het leven als programmeur in ieder geval een stuk gezonder is dan dat rock ’n roll leven.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Ik heb geen idee eigenlijk, mijn muzieksmaak is denk ik erg breed en ik zou niet weten wat “onverwacht” is. Valt Hazes daar ook onder? Ik had deze week het album “Dit Is Wat Ik Wil” opstaan, prachtige ondergewaardeerde plaat van Andre, waarop hij samenwerkt met o.a. Brood en Akkerman.

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan..."