Datum

2 november 2022

Locatie

Van Donge & De Roo Stadium (Excelsior)

Bron

europesefiscalestudies.nl

EFS Conference: ‘Similarities between artist/sportman taxation and Pillar 1 (and 2) and how to learn from VAT developments’

‘Overeenkomsten artiesten/sportersbelasting en pijler 1 (en 2) en hoe te leren van btw-ontwikkelingen’

Wat kunnen we in de artiesten- en sporterswereld leren van andere sectoren om onze belastingproblemen te verhelpen?

Op woensdag 2 november a.s. is er een congres van de Erasmus Fiscale Studies over zo’n onderzoek, met de titel “Similarities between artist/sportsman taxation and pillar 1 (and 2) and how to learn from VAT developments

“Pillar 1 (and 2)” is de verzamelnaam van de nieuwe belastingregels voor grote ondernemingen, die momenteel ontwikkeld worden. Het is de bedoeling dat de belastingheffing niet meer gebaseerd wordt op een “vaste inrichting”, maar op het gebruik door consumenten. Die nieuwe benadering lijkt enorm op de internationale artiesten- en sportersbelasting. Maar pillar 1 kent bijvoorbeeld wel een hoge drempel, waardoor de kleine en middelgrote internationale ondernemingen er niet onder vallen. Zou dat ook voor artiesten en sporters kunnen worden ingevoerd?

In de BTW moet een ondernemer steeds vaker belasting afdragen in de landen van de consumenten/afnemers. Hoe gebeurt dat en hoe werken belastingdiensten samen om daar informatie van te krijgen? Ook daarvan kan geleerd worden voor een eerlijker belastingheffing van artiesten en sporters.

Wil je bij dit congres aanwezig zijn en meepraten en -denken over deze nieuwe mogelijkheden? Dat kan, want iedereen is welkom. Het is gratis entree.