Datum

27 augustus 2023

Tijd

13:00 - 15:00 uur

Locatie

Paradiso, Weteringschans 6-8

Bron

Kunsten '92

Paradisodebat 2023

Tijdens de Amsterdamse UItmarkt organiseren Kunsten '92, Paradiso, ACI (directieoverleg Amsterdamse culturele instellingen) en de Akademie van Kunsten dit jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek uit het hele land met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving.

Uitnodiging Paradisodebat 2023 | Meld je aan!

Koers Kiezen

Wat betekent de val van het kabinet voor de toekomst van het cultuurbeleid? Terwijl de culturele en creatieve sector reikhalzend uitkijkt naar serieuze vernieuwingen in het beleid, verschuiven de politieke panelen. Wat zijn daarvan de gevolgen? En welke koers kiezen we?

Het Paradisodebat 2023 scant de nieuwe politieke werkelijkheid. Is dit de voorbode van een grotere rol voor regio’s en gemeenten in cultuurbeleid? Blijft de richting een socialer (Fair Practice) en groener (duurzaam) cultuurbeleid? Ligt er meer financiële armslag voor makers, werkenden en organisaties in het verschiet of schiet de herwonnen goodwill uit de coronatijd weer weg?

Onder leiding van Jörgen Tjon a Fong gaan politici – landelijk, regionaal en lokaal – in gesprek met mensen binnen en buiten het culturele veld over de toekomst van het cultuurbeleid en de actuele politieke situatie. Kompas bij deze gesprekken zijn de drijvende waarden onder ons cultuurbestel, zoals solidariteit, toegankelijkheid, duurzaamheid en natuurlijk vertrouwen.

Een programma met bijdragen van onder meer: Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland), Peter Drenth (gedeputeerde cultuur Gelderland | CDA), Soraya Groznik (The Movement Roermond), Hein Kuiken (wethouder gemeente Leeuwarden | PvdA), Jolanda Spoel (Bijlmer Parktheater), Martijn van der Steen (bijzonder hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Robert Vroegindeweij (Muziekschool Zeeland), Jorien Wuite (woordvoerder cultuur Tweede Kamer| D66) en covoorzitters van Kunsten ’92 Anne Breure en Jeroen Bartelse. Met inspiratie van de Droominee (spoken word artiest Rik Zutphen).

Zondag 27 augustus 2023 van 13.00 tot 15.00 uur
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
Het Paradisodebat zal live plaatsvinden met een mogelijkheid om het online te volgen.

Meld je alvast aan om je van een plek te verzekeren!