LVWB Fundraising

Al 20 jaar adviseert en ondersteunt LVWB Fundraising culturele organisaties in alle vormen van werving; sponsoring, fondsenwerving en mecenaat. Van partnerships met bedrijven en grote giften van particulieren tot bijdragen van donateurs en vrienden, fondsaanvragen en nalatenschappen. Van eenmalige campagnes tot structurele werving. Onze aanpak is altijd persoonlijk, praktisch en vooral: realistisch en resultaatgericht.

Samenwerking met de VNPF

We houden er erg van om concerten en festivals te bezoeken en vinden het dan ook erg leuk dat we sinds 2020 als preferred supplier verbonden zijn aan de VNPF. We willen met onze kennis en ervaring graag een bijdrage leveren aan de bloei van deze sector. Daarvoor organiseren we samen met de VNPF regelmatig (online) workshops voor leden. Zo gaven we meerdere workshops aan talentvolle programmeurs van verschillende poppodia tijdens de cursus Artistiek Ondernemerschap die de VNPF organiseert.

Speciaal voor VNPF-leden bieden wij 15% korting op onze reguliere adviestarieven en korting op ons trainingsaanbod.

I. Werving van particuliere giften

Steeds meer particulieren steunen maatschappelijke en culturele instellingen die hen na aan het hart liggen. Particuliere gevers en donateurs leveren belangrijke morele en financiële support aan organisaties. Zij zijn ambassadeurs, financiers én vrijwilligers! We helpen je bij het ontwikkelen en uitvoeren van een succesvolle en haalbare strategie voor het werven van grotere gevers, donateurs en vrienden of giften via crowdfunding.

Wil je weten of deze manier van werven kansen biedt voor jouw organisatie? Neem contact met Hans van der Westen op via hans@lvwbfundraising.nl / 06-22397980.

II. Kansen voor fondsenwerving benutten dankzij een betaalbare, talentvolle Trainee Fondsenwerving

Zie je kansen voor het aanboren van nieuwe of extra financieringsbronnen onder fondsen, bedrijven en particuliere gevers, maar het ontbreekt aan kennis en uitvoeringscapaciteit? Of wil je jouw bestaande werving intensiveren?

Een trainee van LVWB Fundraising biedt dé oplossing voor uw podium om structureel aandacht en menskracht beschikbaar te hebben. Onze trainees kunnen bijdragen aan het opzetten en verbeteren van een donateurs- of vriendenkring, uitvoeren van crowdfundingscampagnes, doen van fondsaanvragen of opbouwen van een businessclub. We hebben een aantal talentvolle trainees met hart voor de popsector klaarstaan om het vak in de praktijk bij jouw organisatie te leren. Zij krijgen een interne opleiding bij ons bureau en intensieve begeleiding on-the-job van een ervaren senior-adviseur. We helpen je indien nodig ook met het ontwikkelen van een plan van aanpak voor de fondsenwerving.  Uitgangspunt is dat de trainee na een half jaar tot een jaar, bij wederzijdse tevredenheid, als junior fondsenwerver in dienst kan treden bij jouw organisatie.

Hier lees je meer en staan voorbeelden van de circa 50 trainees die ons traineeprogramma volgen of inmiddels actief zijn als fondsenwerver bij diverse opdrachtgevers. Voor vragen kun je contact opnemen met Sofie Bienert, sofie@lvwbfundraising.nl / 06-14149014.

III. Workshops, trainingen en webinars

We verzorgen regelmatig workshops, (incompany) trainingen en webinars. Op die manier delen we graag onze kennis met jouw organisatie, zodat iedereen zijn dromen en kansen kan laten groeien en bloeien. Kijk voor ons actuele aanbod op de website.

Een goed voorbeeld is de driedaagse training over nalatenschappen die wij in het kader van Nalaten & Cultuur, een initiatief dat we met expert Arjen van Ketel zijn gestart, jaarlijks organiseren. Meer informatie over deze training vind je hier. Voor vragen en aanmelding kun je terecht bij Marischka Leenaers, marischka@lvwbfundraising.nl / 06-29504163.

Wil je meer weten over nalaten aan cultuur?

Lees dan hier het recent verschenen artikel dat we publiceerden naar aanleiding van ons onderzoek naar de manier waarop culturele instellingen hun website inzetten voor het informeren over en werven van nalatenschappen. In het artikel staan tips en goede voorbeelden van diverse culturele instellingen. Ook vind je er ons aanbod aan ondersteuning op maat, webinars en workshops.

Meer informatie of vragen?

Neem contact op met Sofie Bienert via 06-14149014 of sofie@lvwbfundraising.nl.

Of kijk op onze website.

We willen met onze kennis en ervaring graag een bijdrage leveren aan de bloei van deze sector.