Stichting KEES, de culturele vrijwilligerscentrale van Nederland

Stichting KEES houdt van cultuur en van alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. Daarom is KEES dagelijks bezig met de organisatie van vrijwilligerswerk in de cultuursector. Als organisatie ben je slim bezig wanneer je vrijwillige inzet serieus neemt en voldoende aandacht geeft aan dit belangrijke onderdeel binnen jouw organisatie. Je hebt veel aan goed opgeleide, gemotiveerde en tevreden vrijwilligers. Daar kan KEES je bij helpen. Dit doet de stichting binnen vier thema's: trainen, werven, adviseren en coördineren.

Trainingen

KEES gaat graag aan de slag met een team vrijwilligers en (een deel) van de vaste crew d.m.v. training maken we het vrijwilligerswerk nog leuker en leerzamer.  De trainingen zijn praktisch en worden gegeven door enthousiaste professionals uit het culturele werkveld. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld weerbaarheid, stagemanagement, horeca, gastvrijheid, en promotie.

Ben je vrijwilligerscoördinator? Wijs je vrijwilligers dan op de KEES-agenda. Hier kunnen individuele vrijwilligers zich inschrijven op (vooral gratis) trainingen en evenementen.

KEES verzorgt ook trainingen op maat. Er wordt gewerkt met ervaren trainers, vol expertise en liefde voor hun vak én vrijwilligers. In 2022 is er voor (nieuwe) vrijwilligerscoördinatoren weer de mogelijkheid om deel te nemen aan de impacttraining, op deze training krijgen VNPF leden een exclusieve korting van 10%.

Voor coördinatoren bieden we in 2022 ook de kans om deel te nemen aan (online) intervisiesessies, deze sessies kunnen in Coronatijd gewoon doorgaan, zijn laagdrempelig en worden erg gewaardeerd door de deelnemers. VNPF leden kunnen deelnemen aan 3 sessies en betalen slechts €100,- i.p.v. €135,-

Vacaturebank

Middels een online-vacaturebank en een groot social mediabereik helpt KEES het culturele veld met de verspreiding van wervingsoproepen voor vrijwilligers.

Advies

Aan directies en vrijwilligerscoördinatoren biedt KEES ondersteuning op het gebied van vrijwilligerscoördinatie en -beleid. Ook de VNPF vindt dit belangrijk. Samen met KEES hebben ze daarom deze pagina aangemaakt, vol interessante documenten voor vrijwilligerscoördinatoren.

Voordelen voor VNPF leden

VNPF leden ontvangen 10% korting op een KEES-training op maat. Kijk hier naar het aanbod. Zit de training van je keuze er niet bij? Geen probleem. Wij ontwikkelen kosteloos op maat. Mail ons voor meer informatie en een offerte.

Wil je meer weten over KEES en hoe we jou kunnen helpen? Neem vooral even contact op!

Contact

Stichting KEES (NL)
Contactpersoon: Gijs Bernard
06-43434332
gijs@keescultuurvrijwilligers.nl
www.keescultuurvrijwilligers.nl
www.facebook.com/keesondersteunt
info@keescultuurvrijwilligers.nl

KEES-kantoor
Europalaan 2
3526 KS Utrecht