Zilveren Kruis collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor alle medewerkers van VNPF-leden, inclusief vrijwilligers, zzp'ers, uitzendkrachten, payrollers en gezinsleden. Per 2024 biedt Zilveren Kruis een collectiviteitskorting van 12,5% op alle aanvullende verzekeringen en zijn er extra (sectorspecifieke) vergoedingen.

Heb jij al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis?

Check even of je al wel gebruik maakt van de korting waar je recht op hebt. Want dan is één telefoontje naar Zilveren Kruis (071-7510052) namelijk genoeg om vanaf 1 januari 2024 alsnog van de korting gebruik te maken!

Aanmelden

Ga rechtstreeks naar zk.nl/vnpf of typ VNPF ofwel collectiviteitsnummer 207046217 in op  www.zk.nl/collectiviteitzoeker dan kom je terecht op een voor de VNPF gepersonaliseerde webpagina met de volgende mogelijkheden:

 • Eenvoudig premie berekenen;
 • Inzage in pakketten en voorwaarden;
 • Direct een zorgpolis afsluiten.

Premies 2024

Kijk hier voor de premietabel 2024.

Polis 2024

De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in de basisverzekering zit, zoals bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Kijk hier voor de wijzigingen in de Zilveren Kruis zorgverzekeringen per 2024. Bekijk hier de Vergoedingenwijzer 2024.

Extra (sectorspecifieke) vergoedingen 2024

Bij de aanvullende verzekeringen krijgen verzekerden (afhankelijk van het gekozen pakket) onder het VNPF-collectiviteitsnummer (207046217) in 2024 ook extra vergoedingen voor veel voorkomende risico’s in onze sector.

Gezonder Leven

Download hier het bewaarboekje ‘Gezonder Leven’.

Handig: de Zorgverkenner van Zilveren Kruis

Waar kan ik terecht? Ben ik sneller aan de beurt in een ander ziekenhuis? Wat krijg ik vergoed? Wat betaal ik zelf? De Zorgverkenner helpt je bij deze vragen.

Zorgcoach van Zilveren Kruis

De persoonlijke Zorgcoach van Zilveren Kruis helpt je bij het vinden van de juiste zorg. Met één telefoontje krijg je antwoord op vragen, zoals:  Naar welk ziekenhuis kan ik het beste gaan?  Hoe vraag ik thuiszorg aan voor mijn moeder?  Hoe kom ik sneller aan de beurt bij een medisch specialist?

Waarom deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering?

 • Bespaar veel geld met de hoge en aantrekkelijke collectiviteitskorting op de basis- én de aanvullende verzekering.
 • Extra vergoedingen voor hoofdverzekerden op de polis.
 • Laat ook je gezinsleden meeprofiteren.
 • Gratis overstapservice.
 • Met de Keuzehulp vind je in 3 stappen een passende verzekering.
 • Met de online Zorgverkenner krijg je snel antwoord op vragen zoals waar je terecht kunt en wat je vergoed krijgt.
 • De persoonlijke Zorgcoach van Zilveren Kruis helpt bij het vinden van de juiste zorg.
 • Zorgkosten gemaakt? Krijg eenvoudig en binnen 3 werkdagen het geld terug via via Mijn Zilveren Kruis of de Zilveren Kruis-app.
 • Op zoek naar medisch advies? Met de app Zilveren Kruis Wijzer altijd en overal direct antwoord op medische vragen.
 • Gezonder leven? Maak kennis met de Actify-app, de vitaliteitscoach als het om gezondheid gaat. Wel zo makkelijk naast een druk leven met werk, familie en vrienden.

Online je zaken regelen

In Mijn Zilveren Kruis is het mogelijk om 24 uur per dag eenvoudig en veilig de zaken online te regelen. Werknemers kunnen eenvoudig inloggen met hun DigiD.  Hier kunnen 24 uur per dag alle verzekeringszaken bekeken en gewijzigd worden.

De Zilveren Kruis-app geeft een overzicht van zorgkosten, openstaande rekeningen, betalingen, berichten en declaraties van de afgelopen 3 maanden. Nota’s betalen en ook declareren via de app is erg gemakkelijk en je hebt in 3 dagen het geld op je rekening.

Communicatie aan alle medewerkers van jouw podium/festival

De collectieve zorgverzekering kost de werkgever niets en is een goede aanvulling op de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers.

 • Email: Om alle medewerkers te informeren over deze mogelijkheid, verzoeken we je deze informatie per email binnen je organisatie te verspreiden.
 • Flyer: Om alle medewerkers te informeren kun je hier een digitale flyer downloaden, die je zelf kunt gebruiken in nieuwsbrieven.

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers?

Dat kan eenvoudig met:

Heb je nog vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met Zilveren Kruis via 071-7510052 of via Whatsapp via telefoonnummer 06-83601805 onder vermelding van VNPF of collectiviteitsnummer 207046217.