013 Poppodium kondigt reorganisatie aan

23 juni 2020

De corona crisis, de toenemende onzekerheid over de toekomst en sombere vooruitzichten voor de evenementenbranche hebben 013 Poppodium er toe doen leiden om vanaf 1 oktober 2020 een reorganisatie door te voeren. Door de coronacrisis wordt de live muziek- en festivalsector ongelofelijk hard geraakt. 

De afgelopen maanden zorgde de maatregelen ervoor dat 013 al haar activiteiten, waaronder ook de succesvolle festivals Roadburn en WOO HAH!, diende te staken. 

 Door intern veranderingen door te voeren en beroep te doen op onder meer de NOW regeling kon 013 haar vaste personeel in dienst houden. Deze maatregelen konden echter niet voorkomen dat het poppodium elke maand enorme bedragen verlies lijdt.

Onder meer de horeca en sportscholen mogen vanaf 1 juli met de nodige restricties weer open, maar voor de evenementenbranche zien de vooruitzichten er slechter uit. De reorganisatie is erop gericht om 013 in deze moeilijke tijden vitaal en slagvaardig te houden en de onzekere tijd waarin de evenementenbranche zich bevindt succesvol te overbruggen.

Directeur Frens Frijns: “Naar verwachting zal de 1,5 meter samenleving nog zeer lang van kracht blijven, met deze maatregelen is het simpelweg niet mogelijk om met een podium van een grootte als 013 een gezonde exploitatie te draaien. Voor een deel kunnen wij dit verlies invullen met steun vanuit de overheid, maar als 013 vitaal wil blijven zijn we ook gedwongen om verder te kijken. Bij het nemen van besluiten hebben we met vele en steeds veranderende variabelen rekening te houden. Wij betreuren het ten zeerste dat deze crisis ons tot het nemen van dit soort ingrijpende, maar ook noodzakelijke beslissingen dwingt. We vormen bij 013 immers samen een professionele, maar ook bijzondere warme community van mensen die meer dan zomaar collega’s van elkaar zijn. Het doet pijn om aanpassingen door te voeren in een organisatie die zich dag in, dag uit weer inzet voor een bloeiende popzaal met internationale allure in het hart van Tilburg”

Van 10 medewerkers zal het arbeidscontract met ingang van 1 oktober beëindigd worden. De directie heeft de medewerkers inmiddels geïnformeerd. Ondanks deze voor iedereen binnen 013 pijnlijke maatregel, heerst er intern alom begrip voor deze reorganisatie. Hiermee rest een afgeslankt 013 dat uitgerust is om binnen de toegestane normen producties te draaien en dat bij het ontstaan van meer ruimte direct kan accelereren en groei in omzet kan realiseren. 013 blijft onverminderd gericht op het weer zo snel mogelijk brengen van fantastische live shows en evenementen, waarbij de maatregelen in acht worden genomen.