Bron

rtvutrecht.nl

250.000 euro binnen twee dagen, crowdfunding poppodium dB’s ging als een speer: ‘Fantastisch zoveel support’

15 april 2024

250.000 euro binnen twee dagen, crowdfunding poppodium dB’s ging als een speer: ‘Fantastisch zoveel support’

250.490 euro. Dat is het bedrag dat het Utrechtse poppodium dB's binnen twee dagen met een crowdfunding heeft opgehaald.

Het geld wordt gebruikt voor de verbouwing van het nieuwe pand aan de Vlampijpstraat in het Werkspoorkwartier, waar dB's vanaf 1 mei naartoe verhuist.

“Het is fantastisch zoveel support, echt boven verwachting”, zegt oprichter en eigenaar Paul de Brabander. Mensen konden kiezen om een lening te verstrekken, te doneren of merchandise te kopen.
Het poppodium, dat is opgericht in 1994, moet vertrekken uit het oude CAB-gebouw bij de Catesiusweg. Dat wordt onderdeel van nieuwbouwproject Cartesiusdriehoek. Begin januari kreeg De Brabander de sleutels van het nieuwe pand, maar daar moest nog flink verbouwd worden. Samen met een lening van de gemeente is nu met de crowdfunding genoeg geld opgehaald om dat goed te kunnen afronden, zegt De Brabander.

Helemaal vol

“Het bewijst dat iedereen ons zo wil ondersteunen en het is een fijn idee dat mensen dB’s een toekomst willen geven”, vertelt hij. Het doelbedrag van de crowdfunding lag tussen de 150.000 en 250.000 euro. Doordat het maximumbedrag gehaald is kan de verbouwing volgens De Brabander echt goed worden afgemaakt. “We kunnen nu het terras en de bar beter maken en ook de vloer goed ontwikkelen. Daar was het geld ook voor bedoeld.”
Het extra geld helpt volgens hem alleen helaas niet om de boel sneller af te krijgen. “We hebben tijdnood. 1 mei moeten we uit het oude pand zijn, en het gaat echt niet lukken om de verbouwing dan af te hebben.” Hij vertelt dat ze de nieuwe locatie zo snel mogelijk deels in gebruik willen nemen. Ze mikken daarvoor nu op de tweede week van mei en eind juni zou dan alles afgebouwd moeten zijn.

Feestje

En dan is het ook tijd voor een feestje. “In september doen we een groter feest en voor alle mensen die ons ondersteund hebben willen we al eerder iets doen.” Maar eerst is het volgens De Brabander tijd om te focussen op de verbouwing, en het goed afhandelen van de crowdfundingsactie. “We moeten echt even bijkomen en zorgen dat we alles goed regelen.”
Hij vindt het resultaat van de actie een “fantastische ondersteuning”. Hij zegt: “Heel veel mensen hebben ervaring met dB’s en willen dat het blijft bestaan. En dat is hartstikke mooi.”