35ste editie ESNS wordt volledig digitaal

12 november 2020

Het conferentie en showcasefestival ESNS in Groningen wordt in 2021 een volledig digitale editie. Ingegeven door de huidige veiligheidsmaatregelen, is het organiseren van een fysieke variant niet langer haalbaar. Daarmee wordt het programma van zowel het festival als de conferentie op het digitale platform gepresenteerd van 13 tot en met 16 januari 2021.

Ondanks dat de acts, publiek en muziekprofessionals elkaar niet live kunnen ontmoeten in Groningen, biedt de online variant diverse nieuwe mogelijkheden tot netwerken en geeft het programma een extra groot bereik via online kanalen van Eurosonic Noorderslag.

Met het digitale platform voorziet ESNS in de mogelijkheden om elkaar te inspireren, de dialoog aan te gaan en te leren van de recente ontwikkelingen. Met ‘The road to recovery’ als thema van de conferentie stelt ESNS als doel het vertrouwen terug te winnen, de huidige crisis het hoofd te bieden en een constructieve bijdrage te leveren aan een nieuwe toekomst voor Nederlandse en Europese popmuziek.

Januari 2021 is een goed moment om vooruit te kijken, misschien om een langzame heropening van de live-muzieksector te bespreken. Wat zijn de ontwikkelingen rond een vaccin en snel-testen? Hoe krijgt de live-entertainmentindustrie een betere positie aan de politieke tafel in de meeste markten en bij leden van het Europees Parlement?