Bron

Zipconomy.nl

6 strategieën om ingehuurd personeel te behouden

25 april 2023

Met de krapte op de arbeidsmarkt is het behouden van werknemers een actueel onderwerp. CXC geeft zes strategieën om ingehuurde professionals te behouden.

Veel sectoren kampen met tekorten aan talent. Hierdoor is het behouden van werknemers momenteel een hot topic. Maar het gaat zelden over strategieën om tijdelijk, flexibel personeel, de mensen die voor jouw organisatie werken maar niet in dienst zijn, te behouden. Er bestaat een misvatting dat ingehuurd personeel gelijk staat aan korte termijn. Dat het geen zin heeft om een onafhankelijke contractant, freelancer of consultant te behouden, aangezien deze toch al over een paar maanden naar zijn volgende contract gaat.

Maar de waarheid is dat veel van deze professionals langdurige relaties met hun klanten hebben. Ze kunnen lange tijd voor dezelfde organisatie werken of gedurende een periode van meerdere jaren meerdere keren bij hen terugkeren.

De voordelen van het behouden van uw tijdelijke personeelsbestand

Het ontwikkelen van strategieën voor het behouden van tijdelijke werknemers kost tijd en moeite, maar levert grote voordelen op. Bijvoorbeeld:

  • Lagere kosten voor de werving van talent: elke tijdelijke werknemer die je kunt overtuigen om langer bij jouw bedrijf te blijven, betekent een werknemer minder die je moet zoeken, inwerken en opleiden. Dit kun je zowel tijd als geld besparen bij het werven van tijdelijk talent.
  • Verhoogde efficiëntie en productiviteit: elke keer dat je een nieuwe werknemer in dienst neemt, neemt de productiviteit af wanneer ze aan de slag gaan. Als je dezelfde werknemers langer vasthoudt (of professionals die eerder voor je werkten terughaalt), weten ze al hoe alles werkt.
  • Snellere en betere werving: Wanneer je professionals waarvan het contract afloopt opnieuw in dienst neemt, of degenen die eerder voor je hebben gewerkt opnieuw in dienst neemt, kunnen ze meestal veel sneller aan het werk. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van hun werk, aangezien je hen al kent.
  • Verbeterde merkreputatie: wanneer onafhankelijke contractanten en andere tijdelijke werknemers zien dat hun collega’s keer op keer voor dezelfde organisatie terugkeren (of daar voor een lange tijd blijven), geeft dit een duidelijk signaal af dat het een goede plek is om te werken.

Lees hier verder