Bron

DiversityDay.nl

Aanmelden voor Diversity Day (3 oktober) vanaf nu mogelijk

11 mei 2023

Op dinsdag 3 oktober 2023 vindt de volgende editie van Diversity Day plaats.

Vanaf heden is het mogelijk om je als podium- of festivalorganisatie aan te melden voor Diversity Day. Deelnemers kunnen dan een activiteit organiseren dat in het teken staat van diversiteit en inclusie. De invulling bepaal je zelf als organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een training, lunch of evenement. Zo zetten we samen een stap in de goede richting: een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten.

Kijk hier voor meer informatie. Direct aanmelden kan hier.

Waarom Diversity Day?

We streven naar een samenleving die staat voor verbondenheid en het respecteren van verschillen. Onder het motto “Verschil Verrijkt” zetten we een ieder er actief toe aan om de verschillen te waarderen en ieders unieke talenten te omarmen en benutten. Uit onderzoek blijkt echter dat Nederlanders het gevoel hebben dat polarisatie juist toeneemt. Tegenstellingen nemen toe, discussies worden pittiger en de nuance lijkt verloren te gaan. Kortom: mensen komen steeds harder tegenover elkaar te staan. Tijdens Diversity Day pleiten wij voor verbondenheid. Mét ruimte voor verschil; alleen dan kunnen we de kracht van diversiteit benutten.

Wat is Diversity Day?

Op 1 oktober 2019 vierden we voor het eerst Diversity Day onder het motto “Jezelf zijn werkt”. Op deze dag van verbondenheid laten we zien dat een mix van mensen met een verschil in culturele afkomst, seksuele oriëntatie, leeftijd, gender of arbeidsvermogen positief is.

Op Diversity Day organiseren deelnemende bedrijven zelf een eigen activiteit in het teken van diversiteit en inclusie. De invulling bepaal je als bedrijf zelf. Denk bijvoorbeeld aan een training, lunch of evenement. Voel je vooral vrij om je eigen creatieve ideeën uit te werken!