Aanvraagloket NOW-subsidie opent eerder en sluit later

28 april 2021

Om werkgevers langer gelegenheid te geven om een aanvraag in te dienen voor de vijfde periode van de NOW, is het loket vanaf donderdag 6 mei tot en met woensdag 30 juni 2021 geopend. 

NOW
De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Met de tegemoetkoming NOW kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden.

Tegemoetkoming NOW aanvragen
Er zijn 5 aanvraagperiodes om een tegemoetkoming aan te vragen. Het aanvragen van een tegemoetkoming voor de eerste, tweede, derde en vierde aanvraagperiode is niet meer mogelijk.

Je kan van 6 mei 2021 tot en met 30 juni 2021 een tegemoetkoming aanvragen voor de vijfde aanvraagperiode (april, mei en juni 2021). Bekijk het overzicht van de verschillende aanvraagperiodes.

Definitieve berekening
Als je een tegemoetkoming hebt aangevraagd, dan krijg je eerst een voorschot. Pas als het werkelijke omzetverlies bekend is, kan de definitieve tegemoetkoming worden berekend. Hiervoor moet je per aanvraagperiode een aparte aanvraag doen.

Betalingsregeling afspreken
Mogelijk moet je het voorschot (gedeeltelijk) terugbetalen. Het UWV begrijpt dat je dit misschien niet in één keer kan doen. Daarom kan je een betalingsregeling met het UWV afspreken. Je mag het bedrag dan in maandelijkse termijnen terugbetalen. Let op: je kunt pas een betalingsregeling afspreken nadat je een beslissing hebt ontvangen op je aanvraag van de definitieve berekening. Je vraagt een betalingsregeling aan via de links hieronder. Of bel met UWV Telefoon NOW via 088 – 898 20 04

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt over de NOW, dan kan je contact opnemen met het UWV. Zij helpen je graag verder.