Acht nieuwe Matchmakers in cultuur

7 maart 2019

Matchmakers in 16 (middel)grote steden in Nederland helpen cultuurmakers die financiering zoeken voor hun project. De matchmakers koppelen nieuwe initiatieven in hun stad aan drie landelijke cultuurfondsen: het Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.

In elke regio een matchmaker
Het project Matchmakers in cultuur startte in 2018 in acht steden: Almere, Heerlen, Tilburg, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Utrecht en Den Haag. Wegens succes zijn hier acht steden aan toegevoegd, er zijn nu matchmakers door heel het land. De acht nieuwe steden en matchmakers zijn:

Amsterdam-Zuidoost – Jennifer Muntslag
Emmen – Frank Arling
Leeuwarden – Koen Haringa
Middelburg/Vlissingen – Mick Jansen
Nijmegen – Roché Nieuwendam
Rotterdam-Zuid – Gyonne Goedhoop
Zaanstad – Ella John
Zwolle – Philip van Vorstenbosch

Wegwijs in cultuursubsidies
De matchmakers verbinden veelbelovende initiatieven en talentvolle cultuurmakers in hun stad met de landelijke cultuurfondsen. Zij helpen cultuurmakers met financiering voor hun project door:

– informatie te geven over de subsidiemogelijkheden van drie landelijke cultuurfondsen;

– hen in contact te brengen met de fondsmedewerkers, die alles weten over subsidieregelingen;

– te wijzen op andere initiatieven. 

Over Matchmakers in cultuur
Matchmakers in cultuur is een samenwerking tussen het Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie. Zij zien in steden nieuwe cultuuruitingen ontstaan die onlosmakelijk zijn verbonden met de stedelijke dynamiek. De 16 matchmakers koppelen deze initiatieven aan de subsidiemogelijkheden van de fondsen.

Klik hier voor meer informatie.