Artiestenmanagers verenigen zich in pan-Europese organisatie

12 april 2018

In Londen is gisteren de nieuwe organisatie European Music Manager Alliance gepresenteerd. Een van de medeoprichters van deze pan-Europese belangengroep is Music Managers Forum Nederland.

De European Music Manager Alliance (EMMA) heeft drie hoofddoelen: de organisatie zet zich in voor eerlijke en transparante vergoedingen van muziekstreamingdiensten, wil een aanspreekpunt en discussiepartner zijn voor beleidsmakers, en heeft als doel om informatie en research te delen.

EMMA vertegenwoordigt 800 managers in Europa, plus nog eens 600 wereldwijd. De eerste voorzitter is Keith Harris, die al lange tijd deel uitmaakt van het managementteam van Stevie Wonder. De bestuursleden worden gekozen door de oprichters van de European Music Manager Alliance.

De oprichters van EMMA zijn Music Managers Forum (MMF) Nederland, MMF Finland, MMF Frankrijk, MMF Polen, MMF Zweden, MMF UK en NEMAA Noorwegen. De organisatie heeft verder een internationaal partnernetwerk dat bestaat uit MMF Canada, Association of Artist Managers Australia (AAM) en MMF Nieuw-Zeeland.