Atlas voor gemeenten thema Cultuur presentatie 30 mei 2018

17 april 2018

Op woensdag 30 mei wordt de nieuwe Atlas voor gemeenten gepresenteerd in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. De nieuwe Atlas heeft als thema cultuur.

Tijdens de conferentie is er speciale aandacht voor cultuurregio’s. Directeur van de Raad voor Cultuur Jeroen Bartelse gaat in op de rol van stedelijke cultuurregio’s. Wat de optimale schaal is van cultuurregio’s en in hoeverre het regionale aanbod verschilt, hoort u van Gerard Marlet. En in een paneldiscussie met lokale beleidsmakers en het culturele veld wordt de vraag beantwoord hoe je tot een vruchtbare regionale samenwerking komt.

Uiteraard is er tijdens de conferentie van alles te zien en beleven op cultureel gebied. Circus Adje vertoont haar kunsten en de ‘Friese fadozangeres’ Nynke Laverman en componist/geluidskunstenaar Sytze Pruiksma verzorgen een gezamenlijk optreden. Voorafgaand aan het hoofdprogramma kun je ook al proeven aan Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Er worden vanaf 12:00 uur vier keuzeprogramma’s aangeboden waarin verschillende smaken van de culturele hoofdstad aan bod komen, waaronder ook een rondleiding bij VNPF-lid Neushoorn.

Aanmelden kan hier.