BAM! Popauteurs lanceert subsidieloket voor songwriters en artiesten

8 februari 2022

"Popmuzikanten en subsidieverstrekkers snuffelen al een aantal jaren aan elkaar, maar tot een echte toenadering is het nog altijd niet gekomen."

Enerzijds zijn fondsen nog niet echt gericht op popmuziek in de breedste zin van het woord, anderzijds is het schrijven van subsidies niet iets waar popmuzikanten zich op regelmatige basis mee bezighouden. Om artiesten en songwriters een zetje in de goede richting te geven lanceert belangenvereniging BAM! Popauteurs vandaag het eerste loket voor subsidieadvies voor haar leden. 

Inventarisatie onder de leden van BAM! Popauteurs laat zien dat veel popmuzikanten niet bekend zijn met loketten waar financiële steun voor tours of releases kan worden aangevraagd, en dat een meerderheid van hen nog nooit een succesvolle subsidieaanvraag heeft gedaan. Juist nu de culturele sector hard getroffen is door corona, is er meer dan ooit behoefte aan ondersteuning bij muzikale ondernemers.

Via direct contact met de subsidiespecialisten van BAM! Popauteurs kunnen songwriters en artiesten vanaf nu advies inwinnen over hun subsidieaanvraag. De focus ligt hierbij op grote fondsen als Upstream:Music, diverse regelingen van het Fonds Podiumkunsten, het Norma Fonds en het Sena Muziekproductiefonds, maar ook bij andere relevante fondsaanvragen kan hulp geboden worden.

Voorzitter van BAM! Popauteurs, Arriën Molema, zegt: “Onze leden hebben duidelijk laten weten dat er grote behoefte is aan een dergelijk initiatief. Daarnaast blijkt uit onze eigen inventarisatie dat relevante fondsen bij veel artiesten en songwriters nog niet bekend zijn. Ook kunnen de aanvragen door praktisch advies kwalitatief nog sprongen maken. Er valt dus nog veel te winnen bij een degelijk, onafhankelijk loket voor subsidieadvies.”
Het subsidieloket is vanaf vandaag gratis toegankelijk voor alle leden van BAM! Popauteurs. Lid worden van de vereniging is mogelijk voor alle Nederlandse songwriters en artiesten. Meer informatie is te vinden op de website: www.bampopauteurs.nl.

Over BAM! Popauteurs
BAM! Popauteurs is de grootste beroepsvereniging voor artiesten, muzikanten en songwriters. Zij vertegenwoordigt songwriters en artiesten uit alle pop genres: van dance tot hiphop, het levenslied en indie. De leden van de vereniging zijn samen goed voor meer dan 100 nationale en internationale awards (Gouden Harpen, Edisons en Buma Awards).
Lid zijn o.a. Jeangu Macrooy, Eefje de Visser, Kensington en BLØF.