Bron

Rotterdam.nl

Baroeg presenteert nieuwbouwplannen

19 juni 2023

Baroeg presenteert nieuwbouwplannen

Poppodium Baroeg krijgt een nieuw gebouw. Het huidige gebouw is na meer dan veertig jaar te oud en het voldoet niet meer aan de wensen van veel muzikanten en bezoekers.

Het huidige pand, eigendom van de gemeente Rotterdam, is sterk verouderd en nodig aan vernieuwing toe. Het gebouw was destijds ontworpen als jeugdcentrum in plaats van poppodium. Daarvoor liggen nu de nieuwbouwplannen klaar. Het podium presenteerde de plannen op 17 juni aan haar publiek tijdens een open huis.

Met haar eenenveertig jarig bestaan, mag het podium zichzelf het oudste nog functionerende poppodium van Rotterdam noemen. Baroeg is benoemd tot Cultureel Rotterdams Erfgoed.

Baroeg kan uitkijken naar een gloednieuw gebouw, voorzien van een prachtige concertzaal, waar zowel artiesten als bezoekers zich welkom voelen. De indeling van het nieuwe gebouw voldoen aan de eisen van deze tijd: waaronder een ruimere backstage voor de artiesten en betere kantoorfaciliteiten.

Als het pand wordt opgeleverd, is Baroeg klaar voor de toekomst en kan het gaan doen waar het goed in is! Het publiek vermaken, gelijkgestemden bij elkaar brengen en talent tot wasdom laten komen. Met de komst van het nieuwe pand gaat Baroeg de dansavonden weer in ere herstellen.

In de loop van 2024 start de sloop. Het nieuwe podium opent naar verwachting in 2025 de deuren.