Bron

Kroepoekfabriek.nl

Bart van Dorp wordt nieuwe manager Kroepoekfabriek

19 januari 2023

Bart van Dorp wordt nieuwe manager Kroepoekfabriek

Vanaf 6 maart is Bart van Dorp de nieuwe manager van de Kroepoekfabriek in Vlaardingen.

Van Dorp volgt Rory Dickhoff op, die in oktober aangaf aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Van Dorp is geen onbekende van De KF en werkte enthousiast mee als vrijwilliger toen het podium nog niet eens open was. Met de band SRS stond hij in het voorprogramma van De Staat, het openingsconcert van De Kroepoekfabriek, schreef hij een afstudeerscriptie over hoe je het als muzikant kan gaan maken en keerde hij als onderdeel van verschillende bands vaker terug naar het KF-podium.

De laatste jaren werkte hij met veel enthousiasme bij Theater Het Kruispunt in Barendrecht en was hij verantwoordelijk voor de culturele programmering en verhuur. Daarnaast hielp hij met zijn bedrijf Bart’s Buro verschillende stichtingen met het aanvragen van fondsen. Verbeek: “De KF gaat echt over talentontwikkeling en muziek. Bart is klaar voor deze grote rol, dat voelden we allemaal! Bart heeft de juiste ervaring opgedaan, is verbindend en heeft vooral ontzettend veel zin om bij De Kroepoekfabriek aan de slag te gaan!”

Op 6 maart begint Van Dorp aan zijn nieuwe functie als de manager van De KF. Hij gaat nauw samenwerken met het hele team, alle stagiairs en vrijwilligers. Coördinatoren Mandy Veldhoen (Productie & Projecten) en Puck Steenbergen (Marketing en Programma) supporten hem hierin van dichtbij. Bart van Dorp: ”Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en samen met het team, vrijwilligers, artiesten, partners en de stad door te bouwen op wat er in de afgelopen jaren is opgebouwd. Het is overduidelijk dat er binnen het team veel kwaliteit zit. Het team zit vol met enthousiaste professionals die samen dag in dag uit keihard werken om een inspirerend aanbod te maken voor de regio. Ik kijk er enorm naar uit om samen met hen een tof programma te bieden en zo veel mogelijk mensen te inspireren om mee te doen, voor én achter de schermen.”