Bron

Pearle*

Beroep op het voorstel van de VS om de visumkosten te verhogen

28 februari 2023

Op 27 februari stuurde Pearle* samen met 191, waaronder de VNPF, ondertekenaars een open brief aan de Commissie om steun te vragen voor een voorstel van de VS om de visumkosten te verhogen en extra administratieve lasten te creëren.

De VNPF is aangesloten bij Pearle*. Pearle * - Live Performance Europe, opgericht in 1991, is de 'Performing Arts Employers Association League Europe', de Europese Federatie van Muziek- en Live Performance-organisaties. Pearle * vertegenwoordigt via haar leden meer dan 10.000 professionals van theaters, concertzalen, theaterproductiegezelschappen, orkesten, opera's, ballet- en dansgezelschappen, festivals, promotors en andere professionele organisaties in de podiumkunsten in Europa...

De Europese culturele sector verzoekt de Commissie om de kwestie met haar Amerikaanse tegenhangers aan te pakken.

In januari vaardigde het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) een voorstel uit dat een aantal van de indieningskosten zeer sterk zou verhogen, onder meer voor O- en P-artiestenvisumaanvragen ingediend door Amerikaanse indieners. De voorgestelde regel zou veel elementen van een DHS-voorstel uit 2019 doen herleven en verergeren dat uiteindelijk werd opgelegd en waarvan de inwerkingtreding destijds werd verhinderd.

Ontdek hier de mede door de VNPF ondertekende brief.