Bron

Mores.online

Bestuur Mores stelt extern adviseur aan

14 april 2023

Stichting Mores heeft Mirjam Decoz aangesteld als extern adviseur met als opdracht om een nieuw bestuur samen te stellen.

Op 22 maart jongstleden besloot het huidige bestuur om ruimte te maken voor een nieuw bestuur dat Mores in de komende jaren verder vorm kan geven. Mirjam Decoz zal tenminste drie nieuwe bestuursleden zoeken voor Mores die vervolgens zelf zorgdragen voor eventuele verdere uitbreiding van het nieuwe bestuur.

Mirjam Decoz is expert op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting. Ze staat als advocaat arbeidsrecht cliënten bij die te maken hebben met ongewenste omgangsvormen op het werk. Daarnaast treedt zij op als adviseur van bedrijven en organisaties, geeft lezingen en trainingen en behandelt als voorzitter van (klachten)commissies al meer dan 15 jaar klachten en meldingen op dit terrein.

De formatie van een nieuw bestuur heeft géén gevolgen voor de bereikbaarheid en werkzaamheden van Mores als meldpunt. Het bestuur en het meldpunt zijn apart van elkaar georganiseerd. Het meldpunt blijft gewoon bereikbaar. Melders komen direct in contact met onafhankelijke en professionele vertrouwenspersonen die een geheimhoudingsplicht hebben over de meldingen die binnenkomen.

Over Mores.online

Mores.online is een meldpunt voor veel professionals in de culturele sector die te maken hebben gehad met of getuige geweest zijn van grensoverschrijdend gedrag. De vertrouwenspersonen die de meldingen behandelen werken onafhankelijk van het bestuur en hebben geheimhoudingsplicht. Het meldpunt is in 2018 in het kielzog van #metoo opgericht door betrokken partijen uit de sector.